Lundellilla näytönpaikka – Vastassa HIFK:n uusi päävalmentaja

Suomi kohtaa kisojen suurimman yllättäjän Saksan lauantai-iltana Arena Rigassa. Saksan valmennuspenkiltä löytyy tuttuja kasvoja suomalaisille. Päävalmentaja Toni Söderholmin lisäksi penkiltä löytyy Leijonien kuopuksen Anton Lundellin kasvattajaseuran HIFK:n tuleva päävalmentaja Ville Peltonen.

– Totta kai se tuo extralatausta, kun tietää ja tuntee heidät. On se kiva näyttää heille, mitä osaa ja toki me lähdemme hakemaan voittoa. Saksa pelaa tosi hyvin tässä turnauksessa, tulee kyllä laadukas joukkue vastaan, Lundell toteaa.

Lundell on kisojen ensikertalainen ja jo ennen kisoja hän kertoi haastattelussa MM-kisojen olleen hänelle yksi unelmista. Nyt tuo unelma on toteutunut ja hän on päässyt pelaamaan kisoissa jo neljän ottelun ajan.

– Kyllä nämä kisat ovat vastanneet odotuksia. Todella kovia pelejä on. Kaikki joukkueet ovat pirun hyviä, se on tullut varsinkin turnauksen aikana tosi hyvin esille. Tiesin kyllä, että täällä on tosi kovia pelejä, mutta altavastaajana olevat maat ovat pystyneet voittamaan isoja maita. Se näyttää juuri sen, kuinka tasokas turnaus tämä on, Lundell tietää.

Vaikka Lundell on nuori pelaaja, on vastaanotto ollut joukkueessa hyvä.

– Hyvin on otettu vastaan. Varmaan johtuu siitä, kun on paljon nuoria, enkä ole ainoa ensikertalainen. Kivaa täällä on ollut ja kaikki ovat olleet kilttejä kanssa, Lundell tokaisee.

Suomen ja Saksan välinen kamppailu alkaa lauantaina kello 20:15.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi