Lukolle ja KalPalle ensimmäiset kiinnitykset – Antoine Morand Kivikylän Areenan sankari

Pudotuspelikevät käyntiin Raumalla.

Lukko taisteli avausvoiton TPS:ssa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella maalein 3-2 ja (2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Ottelun sankari Antoine Morand viimeisteli kaksi osumaa.

– TPS oli alussa hyvä, mutta jatkossa saimme päätypelin hyvin käyntiin. Kaksi maalia oli tärkeitä. Olisimme voineet ratkaista pelin jo kolmannessa erässä, paalutti Lukko-luotsi Tomi Lämsä.

Ottelua oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, kun Antoine Morand ohjasi Tarmo Reunasen laukauksen Filip Lindbergin selän taakse. TPS tuli tasoihin vajaan kympin pelin jälkeen, kun Kalle Väisänen pääsi tykittämään täysin vapaasti b-pisteiden välistä kiekon verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Lukon nelosketju sahasi turkulaispuolustuksen sekaisin ja Niklas Ylitalo pääsi siivoamaan kiekon maalin kulmalta verkkoon. Erää oli jäljellä 47, kun Aidan Dudas huitaisi Christopher Gibsonia maskiin sillä seurauksella, että tuomaristo tuomitsi miehelle pelirangaistuksen.

Toista erää oli jäljellä 11 sekuntia, kun Markus Nurmi onnistui tasoittamaan pelin ylivoimalla. Ennen Nurmen osumaa oli Tarmo Reunaselle tuomittu 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta. Kaksi erää oli melko epätyypillistä pudotuspelikiekkoa, sillä siinä mentiin kovaa päästä päähän.

Lukko pääsi kolmannen erän ekalla kympillä kahdesti ylivoimalle, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta ei kiekkoa saatu Lindbergin selän taakse. Jatkossakaan ei maaleja nähty, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoerästä.

Jatkoerää ehdittiin pelata kaksi ja puoli minuuttia, kun Antoine Morand viimeisteli voittomaalin siirretyn rangaistuksen aikana.

– Tultiin hyvin ekaan erää, mutta Lukko teki kuitenkin kaksi maalia. Jäähyt sotki peliämme. Ei tässä muuta ja kohti huomista, sanaili TPS-valmentaja Tommi Miettinen.

Maalit:

4.29 1-0 Antoine Morand (Tarmo Reunanen, Gabriel Fontaine)

9.42 1-1 Kalle Väisänen (Lukas Wernblom)

12.38 2-1 Niklas Ylitalo (Harri Kainulainen, Kalle Ervasti)

39.49 2-2 Markus Nurmi (Viljami Marjala, Max Lindroth) yv

62.30 3-2 Morand (Linus Nyman, Reunanen) sr

Torjunnat:

Christopher Gibson: 7+3+7+0 = 17

Filip Lindberg: 5+6+11+0 = 22

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min

TPS: 6×2 min + Aidan Dudas 5+20 min

Yleisöä:

3 932

Illan toinen peli:

KalPa – Sport 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola

Bluesky social: @jounimikola.bsky.social

Views: 807

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi