Lukon hurja kotivire jatkuu – SaiPa jä nollille

Pelissä ei annettu tuumaakaan periksi.

Lukko jatkoi otteluruuhkaansa keskiviikkona ottelulla SaiPaa vastaan. Raumalaisilla oli joukkueiden kolmesta edellisestä pelistä voitot taskussa. Lukko nappasi tälläkin kertaa voiton, nyt numerot olivat 2-0 (1-0, 0-0, 1-0).

– Hyvä ilta takana taas ja kolme pistettä. Saimme taas tehdä töitä koko 60 minuuttia, sillä mitään ei tullut ilmaiseksi. Voimme luottaa myös molempiin maalivahteihin. Pelaajia kierrättämällä saamme kaikille peliaikaa sekä myös tarvittavaa lepoa peliruuhkassa, paalutti Lukon valmentaja Erik Hämäläinen.

Ensimmäinen kaksikymppinen Kivikylän Areenalla oli taas melko eriskummallista jääkiekkoa, sillä Oskari Setänen torjui siinä peräti 14 kertaa, kun taas Niclas Westerholm SaiPan maalilla selvisi kolmella kopilla. Torjuntamääriä selittänee jonkin verran se tosiseikka, että lappeenrantalaiset pääsivät painamaan kahdesti miesylivoimalla.

Torjunnoista huolimatta Lukko lähti erätauolle johdossa, sillä Anrei Hakulinen yllätti Westerholmin, kun erää oli pelattu kuutisen minuuttia.

Maalivahdit pääroolissa

Lukko pääsi toisen erän alkuminuuteilla pelaamaan reilun minuutin kahden miehen ylivoimaa, mutta lähes sarjatulesta huolimatta kiekkoa ei saatu Westerholmin selän taakse.

Jatkossa kumpikin pääsi yrittämään vielä kertaalleen ylivoimalla, mutta Setänen ja Westerholm olivat maaleillaan ohittamattomia.

Kolmannen erän alku oli melkoisen sekavaa kiekkoilua, sillä kumpikaan ei saanut oikein luotua kunnon maalipaikkoja. Sitten yhdeksännellä minuutilla Linus Nyman heitti kiekon maalille ja siellä Toni Koivisto laittoi lapansa jäähän toimittaen kiekon maaliin.

SaiPa painoi lopussa pari minuuttia ilman maalivahtia, mutta Setänen pystyi pitämään maalinsa puhtaana. Nollapeli oli Panelian Raikkaan kasvatille jo kauden kolmas.

– Oli laadukas hyvä ottelu, olen ylpeä siitä, että miten pystyimme haastamaan Lukon. Ei olisi ollut vääryys, jos olisimme saaneetkin täältä jotain, mutta nolla maalia, niin sillä on on vaikea voittaa. Uskon kuitenkin, että olemme oikealla tiellä, sanaili SaiPan valmentaja Ville Hämäläinen.