Julius Mattila rokotti kasvattajaseuraansa kärkikamppailussa

Lukko ja Ilves taistelivat perjantai-iltana Liigan kärkipaikasta.

Kivikylän Areenan perjantai-iltaisessa Liigan kärkikamppailussa Lukko sai vastaansa torstaina sarjan kärkeen nousseen ja voittoputkessa seilaavan Tampereen Ilveksen. Voittoputken lisäksi Ilveksellä on ollut takanaan hikinen viikko, sillä Rauman peli oli tamperelaiselle jo viides kahdeksaan päivään. Ottelu päättyi raumalaisten 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) -voittoon.

Ottelun toisella minuutilla Artjom Zagidulin hukkasi ensin kiekon maalin takana, kun Lukko pelasi alivoimalla. Ilves ei kuitenkaan pystynyt tuota hyödyntämään ja heti Julius Mattila laukoi heti vastahyökkäyksestä yläkaarelta takakulmaan.

– Siinä oli vähän tapahtumia ennen tuota maalia, mutta onneksi se kääntyi lopulta meille. Peli tuntui vauhdikkaalta tuonne kaukaloon ja ihan kiva, jos se oli myös yleisölle viihdyttävää. Nyt hyvät loppuverryttelyt ja sitten kohti huomista, summasi Mattila.

Lukko pääsi ylivoimalle, kun toista erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia. Puolustaja Leo Lööf ehti istumaan tuota kakkosta ainoastaan 17 sekuntia, kun Sebastian Repo laukoi siitä “omalta paikaltaan” kiekon Marek Langhamerin selän taakse. Esityön tuohon osumaan teki Mattila.

Kolmannen erän kuudennella minuutilla Josh Kestner laukoi kiekon Ilveksen verkkoon, mutta tuo osuma hylättiin maalivahdin härintänä. Tuosta meni hetki, kun Ilves tuli maalin päähän Les Lancasterin osumalla. Erän 12. minuutilla Harri Kainulainen pääsi viimeistelemään tyhjiin Langhamerin seikkailujen jälkeen. Maaliltaan laidalle kiekkoa vastaan tullut Ilves-vahti siirsi kiekon maalinsa taakse, mutta sieltä sen nappasikin Nyman, joka jatkoi pelivälineen maalille ja siitä Kainulaisen oli helppo työ viimeistellä. Kuutisen minuuttia ennen loppua pelissä alkoi olla ratkaisun makua, kun Josh Kestner ohjasi Nymanin laukauksen verkkoon.

– Oli hyvä ja vauhdikas kiekkopeli ja siinä molemmilla oli hetkensä viisi-viisi -pelissä.Tänään ratkaisu nähtiin erikoistilanteissa, paalutti Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen.

Maalit:

2.08 1-0 Julius Mattila (Tarmo Reunanen, Artjom Zagidulin) av
26.52 2-0 Sebastian Repo (Mattila, Thomas Gregoire) yv
46.09 2-1 Les Lancaster (Dominik Masin, Tommi Tikka)
51.57 3-1 Harri Kainulainen (Nyman)
56.18 4-1 Josh Kestner (Nyman)

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 5+12+7 = 24
Marek Langhamer: 9+10+5 24

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min
Ilves: 4×2 min

Yleisöä:

3 087

Illan muut pelit:

HIFK – Tappara (0-1, 0-1,
JYP – KooKoo (1-1, 0-1,
KalPa – TPS (2-1, 0-3,
Pelicans – Kärpät (1-1, 2-0,
SaiPa – Jukurit (0-1, 0-0,

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi