Jokerit jatkoi voittokulkuaan – Lepistö ottelun juhlakalu

Jokereiden kauden toinen KHL:n kotiottelu päättyi 4-0- voittoon moskovalaista TSSKA:ta vastaan. Voitto oli Jokereille kuudes perättäinen. Torstaisen voiton merkitystä ei heikennä se tosiseikka, että TSSKA kuuluu KHL:n kärkijoukkueisiin.

– Kyllä tämä oli iso mittari meille. Me uskottiin kyllä siihen, että pystytään haastamaan kenet vaan, Jokereiden puolustaja Sami Lepistö totesi.

Lepistölle ottelu TSSKA:ta vastaan oli uran 200:s runkosarjan ottelu Jokereiden paidassa. Suurin osa niistä otteluista on kyllä kertynyt Liigassa, sillä KHL:ssä Jokereiden paidassa Lepistö ei ole pelannut aikaisemmin. Jokerikasvatti siirtyi takaisin kasvattajaseuraansa kesällä Salavat Julaev Ufasta.

– Totta kai se merkitsee paljon (200 ottelua Jokereiden paidassa). Tämä on mulle kuitenkin kasvattajajoukkue ja ei mulla ole ollut muita kuin Jokerit. Tosi hienoa, että on päässyt pelaamaan ja saanut paljon tältä seuralta, Lepistö fiilisteli.

Edellisen kerran Lepistö pelasi Jokereissa kaudella 2006-2007, josta matka jatkui sitten NHL-seura Washington Capitalsin organisaatioon. Pohjois-Amerikassa mies vietti viisi kautta, kunnes matka jatkui vanhalle mantereelle ja itäliigaan, Lokomotiv Jaroslavin riveihin. KHL:ssä Jokerit on viides seura Lepistölle, mutta ainoa suomalaisseura, jota Lepistö on uransa aikana edustanut.

– Kun sitä siirtoa ruvettiin tosissaan miettimään, niin ei siinä oikeastaan ollut muita vaihtoehtoja. Kaikki mitä siinä mietti, niin ohjasi vain tännepäin enkä ole kyllä hetkeäkään katunut, Lepistö muisteli siirtoaan.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi