Bottas nousi toiseksi – Rengasrikko pilasi Räikkösen kisan

Silverstonen moottoriradalla ajetun Britannian GP:n ylivoimaiseen voittoon kaasutteli britti Lewis Hamilton Mercedeksellään. Hamilton lähti kilpailuun paalupaikalta, johti kisan alusta loppuun saakka ja otti vielä nimiinsä kilpailun nopeimman kierrosajan, joka samalla oli myös Silverstonen uusi rataennätys.

– Ei se ole koskaan helppoa, Hamilton aloitti.

– Tämä viikonloppu oli mahtava, olen hyvin ylpeä, että olen täällä tänään ja sain ajettua tämän voiton teille. Valtteri teki kanssa upeaa työtä, tämä oli meille täydellinen viikonloppu.

Hamilton ajoi kotikisassaan voittoon ja se näkyi voitonjuhlinnassakin. Britti oli riehaantuneempi ja iloisempi kuin monien muiden kilpailuiden jälkeen. Mercedeksen viikonlopun täydensi Valtteri Bottas, joka nousi yhdeksännestä lähtöruudusta toiseksi.

– Olen oikein tyytyväinen. Tämä ei todellakaan ollut helppoa, siellä oli monia autoja, joista piti päästä ohitse. Talli teki toimivan strategian ja piti vain mennä. Se mitä vielä tapahtui Kimille lopussa, niin meillä oli vielä onneakin mukana, Bottas pudotteli.

Ferrarin Kimi Räikkönen eteni kilpailussa toisena miltei koko kilpailun, vaikka Bottas hetkellisesti kakkospaikkaa pitikin ennen varikkokäyntiään. Kaikki näytti miltei selvältä sen suhteen, että Räikkönen ottaisi kakkospaikan ja Bottas olisi kolmas, mutta sitten Räikkösen autosta hajosi vasen eturengas ja kaikki näytti murenevan. Pientä lohtua suomalaisittain tuli, kun Sebastien Vettel koki saman ongelman ja saatiin kaksi suomalaista palkintokorokkeelle.

– Luulen, että olisimme voineet saavuttaa tänään enemmän, mutta epäonneksemme vasen eturengas petti. Onnekseni pääsin nopeasti varikolle. Sitten seuraavalla kierroksella toisessa autossamme sama tilanne. En ole tyytyväinen, mutta parempi kuin ei mitään, Räikkönen ruoti.

Räikkösen renkaan petettyä tallikaveri Sebastian Vettel nousi kolmanneksi, mutta yllättäen rengas petti myös hänen autostaan ja joutui nilkuttamaan miltei kokonaisen kierroksen varikolle. Aikaa paloi ja lopulta saksalainen putosi seitsemänneksi.

Suomalaisittain lopputulos oli lopulta hyvä, kun kaksi suomalaiskuljettajaa nousi palkintokorokkeelle, vaikka Maamme- laulua ei tänä viikonloppuna kuultukaan. Tämä oli kolmas kerta, kun kaksi Suomen lisenssillä ajavaa kuljettajaa on palkintokorokkeella. Tänä vuonna tämä oli jo toinen kerta ja sitä edeltävä kerta tapahtui vuonna 2007, kun sekä Kimi Räikkönen että Heikki Kovalainen seisoivat Japanin GP:n palkintokorokkeella.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Wolfgang Wilhelm, Ferrari Media S.p.A.

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi