Helmarit jatkaa puhtaalla pelillä

Helmarit pyöritti selvän voiton Kyproksesta. (kuvakaappaus: Yle Urheilun lähetyksestä)

Helmarien puhdas tili EM-karsinnoissa jatkuu, sillä Kypros kaatui torstaina Telia 5G -areenalla suvereenin esityksen jälkeen numeroin 4-0 (2-0). Suomi on pelannut nyt kolme ottelua maalierolla 15-1, no toki vastassa on Kyproksen lisäksi ollut Albania, ensi viikolla joukkue joutuu ensimmäiseen testiin, kun kohtaa vieraissa Portugalin.

Kahdeksannella minuutilla Helmarit oli jo todella lähellä maalia, mutta siinä tilanteessa Linda Sällströmin laukaus pamahti tolppaan. Parikympin pelin jälkeen Heidi Kollanen pääsi laukomaan vitosen kulmalta, maalivahti Maria Matthaioun hyvä vastaantulo pelasti Kyproksen.

Vajaan kolmenkympin jälkeen ensin Sälkströmin puskumaali liputettiin paitsioksi, ja hetki tuosta pallo osui Kypros-maalin poikkiputkeen. Viitisen minuuttia myöhemmin Sällström sitten viimein onnistui. Sadatta maaotteluaan pelaava Helmarikärki viimeisteli 44. maaotteluosumansa kliinisesti rankkaripilkun tietämiltä.

– Olisihan sitä voinut tehdä muutaman enemmän kuin tuon yhden maalin. Nyt pitää hoitaa palautus hyvin ja se sitten kohti tiistaita ja Portugali-peliä, totesi Sällström Ylelle.

Aivan puoliajan loppuhetkillä Emmi Alanen pamautti pallon paristakympistä yläputken kautta verkkoon. Sällström antoi tähän osumaan hienon syötön. Avausneljävitosella Helmarien maalivahti Tinja-Riikka Korpela taisi koskea palloon kaksi kertaa.

– Saimme luotua hyvin tilanteita eli ei ole valittamista. Jatkossa täytyy liikutella palloa vieläkin nopeammin, totesi valmentaja Maiju Ruotsalainen Ylen haastattelussa.

Helmarien sarjatuli jatkui

Toista neljävitosta oli pelattu reilu kymppi, kun Natalia Kuikka runttasi pallon väkisin verkkoon kulmapotkun jälkeen. Neljännen kerran pallo oli Kyproksen verkossa noin kymppi ennen loppua. Tuosta osumasta vastasi laitapuolustaja Emma Koivisto, joka pääsi lataamaan vastapalloon vitosen viivalta.

Suomi olisi voinut tehdä reilusti enemmänkin maaleja, sillä joukkue loi pelissä peräti 22 maalipaikkaa. Kyproksellekin oli löydetty sentään yksi tekopaikka.

– Olen ihan tyytyväinen, mutta olisimme voineet toki pelata vielä hieman paremmin, sanaili päävalmentaja Anna Signeul Ylelle.

Helmarien urakka jatkuu ensi viikon tiistaina, kun joukkue kohtaa vieraskentällä Portugalin. Seuraava kotiottelu on ensi huhtikuussa jolloin Portugali saapuu vuorostaan Helsinkiin.

– Oli kiva pelata. Ei mulla ole nyt mitään ongelmia, joten enköhän pysty pelaamaan myös Portugalissa, totesi pitkän tauon jälkeen avauskokoonpanossa ollut Emmi Alanen Ylelle.