Ylen jalkapallon EM-kisalähetykset palkittiin Venlalla

Lauantaina Oopperatalossa jaetaan Kultainen Venla -palkintoja vuoden 2021 parhaille televisiontekijöille. Gaalassa yhtenä kategoriana on vuoden urheilu & events. Vuonna 2021 parhaaksi tuotannoksi valikoitui Yle Urheilun toteuttama Jalkapallon EM-kisat.

– On se iso juttu, kun Suomi pelasi ensimmäistä kertaa kisoissa ja odotukset olivat kovia. Koronatilanteessa, kun ihmiset joutuvat paahtamaan, on todella iso kunnia. Valtaosa porukasta teki myös Tokion olympiakilpailut ja jaksoivat paahtaa aikamoisen kesän, kolme kuukautta aika tahtiin. Kyllä se tuntuu hyvältä, Jalkapallon EM-kisojen tuottajana toiminut Antti Ennekari toteaa.

Kisojen tuotantoon oman mausteensa toi Suomen mukana olo ensimmäistä kertaa EM-kisojen historiassa. Tuotannot ovat aina suuria, kun isoja kisoja lähetetään. Nyt kisojen tuotanto oli entistä isompaa, johon myös korona toi oman vaikutuksensa.

– Se erosi vain siinä mielessä, että yleensä me tehdään aika paljon Helsingin päästä, nyt kun Suomi oli ensimmäistä kertaa mukana ja piti liikutella enemmän porukkaa, ja joukkuekin oli korona-aikana suojellumpi, ymmärrettävästi tuossa tilanteessa, se teki siitä vähän hankalampaa. Hienoa, että olemme saaneet tehdä sen, mitä pystyttiin, Ennekari kertoo.

– Oli se hankalampaa, mitä olisin odottanut, mutta hyvin se kuitenkin meni.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Miikka Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi