Yhdysvallat latoi tylyt lukemat – Amanda Kesselille kolmen pisteen ilta

Herningin iltapäivästä tuli ottelu Anni Keisala vastaan Yhdysvallat.

Naisleijonat kärsi tappion myös Yhdysvalloille ja nyt lukemat oli todella tylyt 1-6 (1-0, 0-2, 1-3). Amanda Kessel merkkautti itselleen kolme (2+1) tehopistettä.

– Pelattiin kova peli, jenkit oli todella vahva. Varsinkin kaksinkamppailuissa jäimme jalkoihin. No ei tässä muuta kuin kohti seuraavaa peliä. Huominen välipäivä tulee hyvään paikkaan, paalutti päävalmentaja Juuso Toivola.

Ottelua oli pelattu kuutisen minuuttia, kun Jincy Dunne laukoi kiekon kovan pyörityksen päätteeksi b-pisteiden välistä takakulmaan. Naisleijonat oli todellakin jyrän alla avauserässä, sillä USA vei laukaukset peräti 28-2. Julia Liikala sai kiekon maaliin erän puolivälissä, mutta se kuihtui siihen, että Sanni Vanhasen mailan nosto katsottiin koukkaamiseksi eli tasoitusmaali vaihtui siinä vaiheessa alivoimapeliksi. Suomi pääsi toisen erän alkuun ylivoimalle, mutta ylivoimakentällisistä puuttuu kolme tärkeää pelaajaa, kun Petra Nieminen on pelikiellossa ja Susanna Tapanikin jäi syystä tai toisesta pois. Lisää takaiskuja Naisleijonille tuli, kun Noora Tulus ontui pukukoppiin.

– Meidän täytyy parantaa kamppailupelaamista sekä pelirohkeutta, totesi Liikala Discovery Sportille.

Anni Keisala oli todellinen työnsankari

Ottelu oli edennyt lähes puoliväliinsä, kun Abby Roque yhdysvaltalaisten johdon. Tuossa vaiheessa Anni Keisala oli joutunut maalillaan tositoimiin jo peräti 38 kertaa, kun taas Maddie Rooney oli selvinnyt kahdella kopilla. Kolmisen minuuttia ennen erätaukoa Suomen alivoimaneliö pelattiin täysin hajalle ja Amanda Kessel pääsi iskemään takatolpalta numeroiksi 3-0. Keisalalle oli kertynyt kahden erän jälkeen jo 53 torjuntaa.

– Mulla on nyt kaikki ihan hyvin. Kolmannessa erässä täytyy olla tarkempia, totesi kentälle palannut Tulus.

Kiri tyrehtyi

Kolmatta erää oli vain 46 sekuntia, kun Ella Viitasuon laukaus b-pisteen kaarelta rikkoi Naisleijonien kuparisen. Pari minuuttia myöhemmin tuli jälleen lunta tupaan, kun Amanda Kessel vei Yhdysvallat uudelleen kolmen maalin karkumatkalle. Lopullinen isku tuli pari minuuttia ennen loppua, kun Hannah Bilka laukoi kiekon tyhjään maaliin ja sitten puolisen minuuttia edellisestä iski Hannah Brandt numeroiksi jo 6-1.

Maalit:

6.13 0-1 Jincy Dunne (Hannah Brandt, Amanda Kessel)
28.53 0-2 Abby Roque (Cayla Barnes, Kendall Coyne Schofield)
37.11 03 Kessel (Roque, Coyne Schofield)
40.46 1-3 Ella Viitasuo (Julia Liikala)
42.39 1-4 Kessel (Taylor Heise)
57.43 1-5 Hannah Bilka tm
58.24 1-6 Brandt (Hilary Knight, Bilka)

Torjunnat:

Anni Keisala: 27+26+15 = 68

Maddie Rooney: 2+5+8 = 15

Jäähyt:

Suomi: 5×2 min

USA: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter:@JouniMikola
Kuva: Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi