Yerry Mina puski Kolumbian jatkoon – Japani onnekas fair play -pisteillä jatkoon

Kolumbia voitti Senegalin 1-0 (0-0) ja voitti näin lohkonsa. Toisessa ottelussa Puola voitti Japanin 1-0 (0-0). Toinen jatkaja ratkesi fair play -pisteillä ja niitä Japanilla oli neljä ja Senegalilla kuusi, Japani jatkoon.

Noin kahdentoista minuutin pelin jälkeen Juan Fernando Quintero laukoi vapaapotkun muurin ohi, mutta Khadim N’Diaye torjui hienosti alakulmasta. Reilun vartin jälkeen Sadio Mane oli irti ja hänet kaadettiin. Tuomari näytti pillkua, mutta kumosi sen videotarkastuksen jälkeen. Tuo oli aika hämmästyttävää, sillä tilanteessa oli selvä kontakti.

Kolumbia koki reilun puolen tunnin jälkeen erittäin pahan takaiskun, sillä joukkueen ehdoton ykköspelaaja James Rodriguez ei pystynyt jatkamaan peliä. Rodriguezin tilalle kentälle juoksi Luis Muriel.

Kolumbia hallitsi peliä 57 prosenttisesti, mutta laukoi vain kerran. Tuo yksi laukaus meni myös maalia kohti. Senegal laukoi neljä kertaa ja kahdesti maalia kohti.

Yerry Mina Kolumbian sankari

Toinenkin puoliaika oli aika mitäänsanomatonta palloilua, mutta sitten noin 16 minuuttia ennen päätöstä Yerry Mina nousi korkeimmalla Juan Fernando Quinteron antamaan kulmapotkuun ja niin Khadim N’Diaye oli yllätetty.

Voiton myötä Kolumbia myös voitti lohkonsa, mutta kakkospaikka ratkesi vasta fair play -pisteillä ja niissä Japani oli Senegalia parempi.