Voittoputkessa liitelevä HPK Äijänsuolle

Lukko sai tiistaina vieraakseen peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa liitelevän HPK:n. Korona-altistumisten takia raumalaisten riveistä löytyi kolme lainapelaajaa. Ottelu päättyi jännitävien vaiheiden jälkeen HPK:lle 4-3 vl (0-2, 2-0, 1-1, 0-0, 1-0).

– Meiltä erittäin hyvä ensimmäinen erä, mutta toisessa vähän lipsui muutama huono syöttö. Emme murehtineet ongelmia, vaan keskityimme tekemiseen. Kolme pinnaa oli tänään tarjolla, joten hieman olen pettynyt, totesi Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Hämeenlinnalaisten pelin sai kääntymään Jarno Pikkarainen, joka hyppäsi Matti Tiilikaisen paikalle aiemmin syksyllä. Lukolla on alla komea vierasvoitto Kärpistä maalein 5-2. Lukon lainat tiistaina olivat Kasper Simontaival, Roope Laavainen ja Samuel Salonen. Kaksi ensinmainittua saapui Raumalle KalPasta ja Salonen puolestaan Tapparasta.

Ottelua oli pelattu seitsemisen minuuttia, kun Scott Pooley vapautti Linus Nymanin pitkällä syötöllä. Nyman laukoi heti sinisen jälkeen etuyläkulmaan ja kiekko lipsahti totuuden nimessä hieman helponlaisesti Eetu Laurikaisen selän taakse. Kolmisen minuuttia myöhemmin Pooley karvasi kiekon puolustussinisellä ja karkasi läpiajoon. Läpiajonsa päätteksi Pooley laukoi kovaa ja tarkasti kiekon toistamiseen Laurikaisen taakse.

Lähes välittömästi Pooleyn osuman jälkeen Lukko joutui taistelemaan lähes täydet kaksi minuuttia kahden miehen alivoimalla. HPK sai koko tuona aikana ainoastaan kaksi laukausta kohti Lassi Lehtisen vartioimaa maalia. Maalien lisäksi Vili Saarijärvi kilautti kertaalleen poikkiputkeen ja Julius Mattila hukkasi läpiajon.

HPK:n vuoro maalata

Ottelu oli ylittänyt puolivälinsä, kun Miro Ruokonen HPK:n maalinedushässäkän jälkeen maalin päähän. HPK tuli ylivoimalla tasoihin vain 24 sekuntia ennen erätaukoa. Maalin viimeisteli Artturi Toivola.

Maalien lisäksi HPK:n Michael Joly epäonnistui rangaistuslaukausyrityksessään. Tuo yritys oli myös aika heppoinen ja Lehtisellä oli siinä helppo työ estää maalin syntyminen.

Lukko painoi, mutta Laurikainen kesti

Toista erää oli pelattu seitsemän ja puoli minuuttia, kun Joly ohjasi maalin kulmalta hämeenlinnalaiset johtoon. Lukko tuli vajaa kuusi minuuttia ennen loppua tasoihin Julius Mattilan ylivoimaosumalla. Mattila pääsi kääntymään maalin edessä ja sijoitti kiekon Laurikaisen taakse.

Lukko pääsi painamaan vielä pari minuuttia ennen loppua ylivoimalla, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta Laurikaisen maali pysyi koskemattona ja näin edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla molemmilla oli yksi todella loistava paikka. HPK:n yritys painui maaliviivaa pitkin ohi ja Lukon puolestaan tolppaan. Voittomaalikisan ratkaisi HPK:lle Ryan Johnston.

– Lukko oli tosi vahva ensimmäisessä erässä. Meillä on mennyt pitkään tosi hyvin ja tänään saimme juonesta kiinni toisessa erässä. Lukko sai vielä kolmannessa erässä tasoitusmaalinsa jälkeen kovan prässin ja me oli jopa vähän pulassa, sanaili HPK:n valmentaja Jarno Pikkarainen.

Maalit:

6.52 1-0 Linus Nyman (Scott Pooley, Ondrej Slovacek)
9.11 2-0 Pooley
30.52 2-1 Miro Ruokonen (Ossi Ikonen)
38.42 Michael Joly epäonnistunut rl
39.36 2-2 Artturi Toivola (Tommi Tikka, Markus Nenonen) yv
47.27 2-3 Joly (Ryan Johnston)
54.13 3-3 Julius Mattila (Kristian Pospisil, Vili Saarijärvi) yv
65.00 3-4 Ryan Johnston

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 5+7+5+1 = 18
Eetu Laurikainen: 14+7+14+2 = 37

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
HPK: 5×2 min + Tommi Tikka 10 min

Yleisöä:

2 528

Kierroksen toinen ottelu:

Ässät – TPS 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Sport HIFK 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi