Viron rohkeutta ei palkittu Turussa – Huuhkajien maali edelleen koskematon

Suomi kaatoi rohkeasti yrittäneen Viron tiistaina Turun Veritas stadionilla pelatussa Nations Leaguen ottelussa 1-0 (1-0). Suomen maalista vastasi tälläkin kertaa Teemu Pukki.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia oli erittäin varovaista peliä, no kertaalleen Pyry Soiri pääsi uhittelemaan Mihkel Aksalun maalia. Avausmaali nähtiin 12. minuutilla, kun Soiri syötti vasemmalta vitosen viivalle, ja sieltä Teemu Pukki tsippasi pallon hienosti etukulmaan.

Huuhkajat loivat 25. minuutilla nopean hyökkäyksen, ja sen päätteeksi Jasse Tuominen pamautti pallon ristikkoon. Hieman tuota ennen Virolla oli vapari kolmestakympistä, mutta pallo päätyi Joonas Tammin kurotuksen jälkeen yli päätyrajasta.

Viron vaarallisimmasta paikasta vastasi Sergei Zenjov, joka laukoi vihaisesti paristakympistä, mutta veto viuhui ohi etukulmasta. Seuraavaksi Pukki loi tekopaikan Robin Lodille, mutta hänenkin vetonsa painui ohi. Muutama minuutti ennen taukoa Viro pääsi nopeaan vastahyökkäykseen Suomen kulmapotkun jälkeen, mutta tällä kertaa Konstantin Vassiljevin veto painui ohi.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että johdamme 1-0, mutta aina on parannettavaa. Meidän pitää olla jatkossa rohkeampia pallon kanssa, totesi Huuhkajien valmennusrinkiin kuuluva Mika Nurmela Viasatin haastattelussa.

Suomi oli vaarallinen, Virokin yritti rohkeasti

Vajaa kymppi oli pelattu toista neljävitosta, kun Tuominen nousi hienosti ja haastoi virolaispuolustuksen. Mies kuitenkin kaadettiin 16-alueella, mutta israelilaistuomari ei nähnyt syytä rangaistuspotkulle.

Viro jatkoi toisellakin puoliajalla erittäin rohkeaa pelaamista, ja kertaalleen Artjom Dmitrijev pääsi laukomaan todella vaarallisesti reilusta kuudestatoista, mutta tuokin kuti painui yli maalin.

Viimeisellä kympillä toppari Paulus Alajuuri osoitti myös hyökkäyspäässä pallollista osaamista nostaen 16-kulmalta vitosen viivalle, mutta Tuominen ei osunut palloon. Viro painoi vielä viimeisellä kympillä luoden vielä ihan loppuhetkillä pari huippupaikkaa, mutta Huuhkaja-puolustus ja Lukas Hradecky pitivät maalin koskemattomana.

– Nyt tuntuu helvetin hyvälle. Olemme saaneet erittäin hyvän startin Kansojen Liigaan, olimme tänään vaarallisia. Tästä on hyvä jatkaa, totesi suomalaissankari Pukki Viasatin haastattelussa.

-Joukkue taisteli hienosti ja taistelutahto sekä joukkuepelaaminen oli hyvällä tasolla. Kaksi nollapeliä kertoo hyvästä puolustuspelistä. Olen äärimmäisen ylpeä joukkueesta. Aina kun pääsimme hyökkäysalueelle, niin Viro oli helisemässä, sanaili päävalmentaja Markku Kanerva Viasatin haastattelussa.

Maali:

12. 1-0 Teemu Pukki (Pyry Soiri)

Kokoonpanot:

Suomi: Hradecky | Raitala, Toivio, Arajuuri, Granlund (76. Väisänen)| Lod (87. Karjalainen), Schüller, Sparv, Soiri | Tuominen, Pukki (90+1 Kauko)

Viro: Aksalu | Kallaste, Klavan, Mets, Tamm, Teniste | Luts (77. Anier), Dmitrijev (77. Antonov), Vassiljev, Ojamaa | Zemjov (86. Purje)

Tiistain muut ottelut:

Liiga A

Espanja – Kroatia 6-0 (3-0)
Islanti – Belgia 0-3 (0-2)

Liiga B

Bosnia ja Hertsegovina – Itävalta 1-0 (0-0)

Liiga C

Unkari – Kreikka 2-1 (2-1)

Liiga D

Moldova – Valko-Venäjä 0-0
San Marino – Luxemburg 0-3 (0-2)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi