Vimpelin Veto ennakkosuosikkina Miesten Superpesikseen

Superpesis kausi lyötiin käyntiin kauden avaustilaisuudessa Helsingissä. Tilaisuudessa kuultiin arviot tulevasta kaudesta. Analyysejään antoivat sekä pelaajat että pelinjohtajat. Paikalla olivat myös Superpesiksen mediakumppanit Nelonen ja Yle, jotka esittelivät alkavan kauden tarjontaansa pesiksen osalta.

10 vuotta sitten miesten Superpesiksessä Pattijoen Urheilijat Raahesta juhli seurahistoriansa ensimmäistä miesten pesäpallon Suomen mestaruutta 2008. Tämän jälkeen “Pojan” koti on vakiintunut kahteen osoitteeseen, Sotkamoon ja Vimpeliin. Joko nyt on Joensuun Mailan, Kouvolan Pallonlyöjien tai yllätyshaastajan vuoro?

Ykkössuosikki Vimpelin Vedon vanavedessä on tasaisempaa. Uudistunut Sotkamon Jymy, kirkkaampaa mitalia tavoitteleva Joensuun Maila, takaisin podiumille pyrkivä Kouvolan Pallonlyöjät ja jopa hurlumhei-pesäpallollaan ihastuttanut Seinäjoen JymyJussit nähdään potentiaalisina mitalikandidaatteina.

Superpesiskautta pääsee jännittämään myös historiatilastojen kautta. Imatran Pallo-Veikkoihin siirtynyt Jere Dahlström on nousemassa kaikkien aikojen lyöjäkuninkaaksi ohi Sami Joukaisen. Viime kauden tahdilla tehotilaston kärkipaikan ottaisi puolestaan Sotkamon Jymyn Roope Korhonen ennen Dahlströmiä, Joukaista ja saman seuran Toni Kohosta. Kunnaritilastossa Vimpelin Vedon Henri Puputti (75) on enää parin jokipallon päässä Kouvolan Pallonlyöjien Juha Korhosesta (77).

Vimpelin Vedon Sami Haapakoski (891) noussee kaikkien aikojen etenijäkuninkaana uudelle käsittämättömälle sataluvulle yltäen 900 tuotuun. Ottelutilaston kärjessä 42-vuotiaalla Toni Kohosella (688) on edessään jo 700. runkosarjan superpesisottelu.

Vimpelin Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki yllätti yleisön kertomalla, ettei ollut aivan täysin tyytyväinen joukkueensa viime kauden suoritukseen, vaikka Vimpeli mestaruuden voittikin.

-Mestaruus voitettiin, mutta se mitä odotettiin yksilöiden ja joukkueen tasolla, ne mittarit eivät olleet niin vihreällä kuin odotimme, Kivimäki tuumi.

Kivimäellä on selvä tavoite alkavalla kaudella.

-Runkosarjan voittoa lähdetään hakemaan.

Joukkueet laitettiin paperilla paremmuusjärjestykseen pelinjohtajien toimesta ennen kauden alkua. Ykköseksi nousi edellä mainittu Vimpeli. Toiselle sijalle pelinjohtajat nostavat Sotkamon Jymyn. Pronssin arvioidaan menevän Joensuun Mailalle.

Miesten osalta kausi aloitettiin 22.4. Espanjassa, kun Imatran Pallo-Veikot ja Vimpelin Veto kohtasivat. Tuon ottelun voitti Vimpeli jaksoin 2-0.

Kotimaassa runkosarja alkaa 9.5.

Teksti: Juho Kojima

Lähde: Superpesiksen tiedote

Kuva Superpesis

 

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi