Vesalainen vahvistaa Jokerien hyökkäystä

Jokerit ja Kristian Vesalainen ovat solmineet loppukautta koskevan sopimuksen. 19-vuotias Vesalainen siirtyy helsinkiläisseuraan Winnileg Jetsin NHL-organisaatiosta.

Vesalaisen vyölle kertyi alkukauden aikana viisi ottelua Jetsin paidassa, ja niissä mies merkkautti yhden syöttöpisteen. AHL:n puolella Vesalainen nakutti puolestaan Manitoba Moosen riveissä kahdeksan (3+5) tehopistettä.

Vesalaisen KHL-oikeudet kuuluivat hänet varanneelle Pietarin SKA:lle, mutta Jokerit onnistui käymään viime viikolla heidän kanssaan onnistuneet neuvottelut. Jokerit sai Vesalaisen oikeudet taliudellista kompensaatiota vastaan.

– Vesalainen on isokokoinen ja lahjakas nuori hyökkääjä, jolla on paljon potentiaalia olla Jokereille merkittävä pelaaja tällä kaudella. Olemme todella iloisia, että hän vahvistaa joukkuettamme loppukauden ajan, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

– Olemme kiitollisia SKA:lle oikeuksien siirtymisestä Jokereille, jotta nuori suomalaispelaaja pääsee pelaamaan KHL:ää kotimaassaan ja -kaupungissaan. Lisäksi kiitämme Winnipeg Jetsin organisaatiota, jonka nuorta huippulupausta pääsemme seuraavien kuukausien aikana kehittämään, Kurri jatkaa.

Winnipeg varasi Vesalaisen ensimmäisellä kierroksella kesällä 2017. Viime kauden nuori mies aloitti HPK:ssa, mutta siirtyi kesken kauden Kärppiin. SM-Liigassa Vesalainen on pelannut 49 ottelua ja niissä vyölle on kertynyt 43 (22+21) tehopistettä. Pudotuspeleissä kaveri pelasi 11 ottelua tehoin 4+4 = 8. Kauden päätteeksi hän juhli Suomen mestaruutta oululaisseuran riveissä.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Lähde: Jokerien tiedote

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi