Venäjä nollasi tehottoman Leijonalauman

Tehoton Leijonalauma kärsi Karjala-turnauksen avauksessa tappion Venäjälle numeroin 0-3 (0-2, 0-1,0-0). Suomi kyllä pyöritti peliä ihan mukavasti, mutta kiekkoa ei saatu Ilja Sorokinin taakse.

Ensimmäisessä Venäjä iski nopeasti, sillä Mihail Grigorenko pysätti digitaalit aikaan neljä minuuttia tasan, kun kiekko oli jo Juha Metsolan selän takana. Itänaapuri pääsi ylivoimalle, kun vajaa kymppi oli erää takana. Mikael Ruohomaa ehti istua jäähyään noin puolitoista minuuttia, ennen kuin kiekko oli jälleen Metsolan takana. Maalista vastasi Nikita Nesterov.

Venäjä oli erässä kaikessa Leijonia edellä, sillä suomalaiset eivät saaneet siinä juurikaan mitään aikaan.

Jos et itse tee, niin kaveri tekee

Toiseen erään tuli piristynyt Leijonalauma, mutta hyvistäkään paikoista joukkue ei saanut kiekkoa Ilja Sorokinin taakse. Ei edes päästessään kahdesti yrittämään ylivoimalla.

Niinhän siinä sitten kävi, että kun itse tehnyt, niin kaveri teki. Venäjä lisäsi johtoaan erän 15. minuutilla, kun maajoukkuedebytantti Andrei Pedanin siniviivaveto yllätti Metsolan turhan helposti.

Pelailua

Kolmas erä olikin sitten vanhaa fraasia käyttäen melkoista pelailua. Suomi pyöri edelleen Venäjän päädyssä, mutta todella tehottomasti. Venäjä puolestaan taisi olla jo kylläinen kolmeen tehtyyn maaliin.

Leijonat pääsi yrittämään vielä parisen minuuttia ennen loppua kuudella neljää vastaan, kun Ivan Telegin otti typerän hyökkäyspään huitomisjäähyn. Tuonkin erikoistilanteen Venäjä pystyi selvittämään.

– Pelasimme ihan hyvin ja loimme maalipaikkoja, mutta olimme tehottomia. Tästä täytyy nyt ottaa mukaan hyvät asiat, mutta täytyy katsoa myös, että mitä pitää muuttaa, totesi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen Ylen haastattelussa.

Maalit:

4.00 0-1 Mihail Grigirenko (Andrei Loktionov)
11.15 0-2 Nikita Nesterov (Grigorenko, Kirill Kaprizov) yv
34.40 0-3 Andrei Pedan (Ivan Telegin, Jevgeni Ketov)

Torjunnat:

Juha Metsola: 6+6+6 = 18

Ilja Sorokin: 5+9+14 = 28

Jäähyt:

Suomi: 3×2 min

Venäjä: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi