Vanhanen avasi maalitilinsä maajoukkueessa – “Kyllä tämä oli parempi paikka tehdä se maali”

16-vuotias Sanni Vanhanen nousi Naisleijonien sankariksi. .

Suomi selvitti tiensä välieriin voittamalla Tshekin 1-0. Ottelun suurimmaksi sankariksi maalivahti Anni Keisalan lisäksi nousi uransa ensimmäisen maaottelumaalin tehnyt nuori, vasta 16-vuotias Sanni Vanhanen.

– Todella hyvät on fiilikset maalista. Sveitsi pelissä oli jo tyhjä maali edessä, mutta ei mennyt silloin. Kyllä tämä oli parempi paikka tehdä se maali, Vanhanen toteaa.

Vanhanen itse ei tiedä, keneltä syötön sai keskialueelle, johon hän luisteli suoraan jäähyaitiosta ja pääsi siitä läpiajoon. Aivan yksin hän ei maalilla ollut, sillä hänen kanssaan maalin edessä oli tshekkiläishyökkääjä Teresa Vanisova. Vanisova eikä maalivahti Klara Peslarova voinut osumalle mitään, vaan kiekko liukui jäätä pitkin Tshekin maaliin.

Maalin tehnyt Vanhanen sai heti kavereita ja onnittelijoita osumansa jälkeen, kun hän luisteli vaihtoaitioon. Vielä vaihtoaitiossa useampi pelaaja kävi taputtelemassa Nokialta lähtöisin olevaa maalintekijää.

– He onnittelivat siinä ja sanoivat, että hyvin tehty, hyvään paikkaan tuli. Joukkuekaverit olivat kyllä yhtä iloisia kuin itsekin olin, Vanhanen kertoo.

Vanha perinne on, että uran merkkipaaluista lähtee kiekko matkaan. Näin myös tällä kertaa, kun maajoukkueuran ensimmäinen maali syntyi. Kiekolle tosin ei ole vielä paikkaa katsottuna hänen kotoaan, mutta eiköhän se oman tilansa aikanaan löydä, kun nuorukainen palaa kotimaisemiinsa.

Vanhanen on pelannut ennakkoluulottomasti koko kisat ja on saanut kehuja matkan varrella. Nuorella iällä kisoihin varustettu pelaaja saa myös joukkueen päävalmentajalta Pasi Mustoselta kovaa suitsutusta.

– Hänellä on tietokone korvien välissä, lukee peliä koko ajan tismalleen oikein. Virheitä ei meinaa millään löytyä. Pystyy puolustamaan maailman parhaita keskushyökkääjiä, ei ole mikään ongelma, on näyttänyt sen jo täällä Kanadaa ja Jenkkejä vastaan, Mustonen kehuu.

Vanhanen pääsee jälleen tositoimiin maanantaina, kun Suomi kohtaa välierissä USA:n. Ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 70

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi