Valtteri Filppula päästi Suomen piinasta

Leijona joukkue nousi upeasti Pariisin illassa kahden maalin takaa ja voitti Sveitsin numeroin 3-2 ja (2-1, 0-0, 1-0, 1-0). Suomen sankari jatkoajalla oli upean soolomaalin tehnyt Valtteri Filppula. Filppulan lisäksi suomalaissankari oli kesken otteluun maaliin tullut Harri Säteri.

Sveitsi iski avauserän alkupuoliskoon kahdesti, kun ensin Fabrice Herzog onnistui yllättämään Joonas Korpisalon. Kuutisen minuuttia Herzogin maalista maalinteossa onnistui Joel Genazzi. Tuon osuman jälkeen Korpisalon tilalle maalille luisteli Harri Säteri.

Suomi tuli peliin mukaan erän viimeisellä minuutilla, kun Juuso Hietanen maalasi ylivoimalla todellisen pukukoppimaalin.

Suomi otti otetta

Toisen erän alkupuoli oli Suomelta pirteää ja hyökkäykset kerta toisensa jälkeen vyöryivät kohti Leonardo Genonin vartioimaa sveitsiläismaalia, mutta hyvistäkään paikoista leijonalauma ei onnistunut toimittamaan kiekkoa maaliin.

Suomi joutui erässä kahdesti alivoimalle, mutta Säteri yhdessä puolustuksen kanssa esti sveitsiläismaalin syntymisen .

Ylivoima oli Suomen ase

Suomi pääsi kolmannen erän seitsemännellä minuutilla ylivoimalle ja joukkue jauhoi tuota erikoistilannetta vajaan minuutin, kunnes Mikko Rantanen toimitti kiekon toistamiseen Genonin selän taakse.

Erän loppupuolella kumpainenkin pääsi yrittämään vielä kertaalleen miesylivoimalla, mutta kiekkoa ei enää verkkoon saatu. Muutamaan kertaan tosin musta peliväline pyöri vaarallisesti molemmilla maaleilla.

Filppula vapautti Suomen

Jatkoaikaa ehdittiin pelata pari ja puoli minuuttia, kun Valtteri Filppula pujotteli sveitsiläispuolustuksen välistä ja laukoi kiekon takakulmaan. Tuolla maalilla Suomen unelma jatkopeleistä elää edelleen.

Maalit:

4.40 0-1 Fabrice Herzog (Richard Tanner, Ramon Untersander)
10.30 0-2 Joel Genazzi (Romain Loeffel)
19.01 1-2 Juuso Hietanen (Veli-Matti Savinainen, Sebastian Aho)yv
47.40 2-2 Mikko Rantanen (Ville Lajunen, Aho)yv
62.24 3-2 Valtteri Filppula (Savinainen, Hietanen)

Torjunnat:

Joonas Korpisalo / Harri Säteri: 25
Leonardo Genoni: 24

Jäähyt:

Suomi: 6×2 min
Sveitsi: 5×2 min + Andres Ambühl 10 min

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi