Valmentajanvaihdos ei yllättänyt suosittua IFK-peluria

Vuosi sitten HIFK voitti runkosarjan ja eteni Liigan loppuotteluihin Antti Törmäsen johdolla. Seuraavalla kaudella runkosarjassa tulos ei ollutkaan yhtä sukkelaa, vaan ajoittain jopa huhuttiin potkuilla. Tuli pudotuspelit ja tieltä väistyivät niin Kärpät kuin TPS, kunnes noutaja tuli välierissä Tapparan muodossa. Samaisen Tapparan, joka edellisenä keväänä vei Suomen mestaruuden HIFK:n nenän edestä.

Moni luuli tässä vaiheessa, että huhuista huolimatta Törmäsen paikka olisi säästynyt ja mies jatkaisi normaalisti sopimuksensa loppuun asti helsinkiläisseuran peräsimessä. Toisin kävi ja HIFK lähetti toukokuun alussa tiedotteen, että TPS:n viime kaudella runkosarjassa kakkoseksi valmentanut Ari-Pekka Selin on seuran uusi päävalmentaja.

– Ei se yllättänyt. Enemmän olisi yllättänyt, jos ei olisi vaihtunut. Kyllä siinä sellaisia merkkejä oli ilmassa. Toisaalta, usein siinä niin käy, että jossain vaiheessa ne vaihtuvat aina ja koen tämän olleen oikea paikka se valmentajanvaihdos tehdä, HIFK-ikoni Lennart Petrell mietti.

Joskus valmentajanvaihdos johtuu siitä, että joukkue ei olisi enää valmentajan takana. Pitkin kautta erinäisistä lähteistä kuului, että näin olisi käynyt myös Antti Törmäselle, mutta Petrell kiistää kuitenkin tämän.

– Ei siellä mitään eri puraa tai muuta ollut, Petrell vakuutti.Joukkue on nyt aloittanut harjoittelun uuden valmennuksen alaisuudessa ja viime ajat on lähinnä menty fysiikkapuoleen keskittyen. Viime kauteen nähden vaihdoksia on tullut niin pelaajapuolelle kuin myös valmennuspuolellekin. Yksi vaihdos on tullut fysiikkavalmennukseen, kun Pekka Kangasalustan tilalle on tullut Harri Yrttiaho. Uusia miehiäkin on punaisiin palkattu tulevalle kaudelle, kun osa vanhoista on vaihtanut maisemia.- Me ollaan vähän uutta aloittamassa. Vaihdoksia on tehty ja me ollaan nyt kolmatta viikkoa oltu yhdessä hommissa. Mennyt kyllä todella hyvin, vaikka puolin ja toisin ollut vähän sellaista tutustumista, toimintatapojen oppimista ja kaikille vähän uutta, Petrell kertoi.- Tekemisen meininkiä on ollut ja hymyä huulilla. Hauskaa ainakin on ollut.Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi