Mikko Petman upotti Tapparan välieräavauksessa

Kiekko tippui Kivikylän Areenan jäähän torstaina ja näin Liigan välierät saatiin käyntiin. Ottelu eteni jatkoerään ja siinä sankariksi nousi Lukon Mikko Petman. Ottelu päättyi Lukolle 3-2 je (2-0, 0-0, 0-2, 1-0).

Ottelua oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, kun Jonne Tammela riisti kiekon Michal Moravcikilta. Tuon jälkeen Tammela antoi ranteensa puhua ja niin kiekko oli Christian Heljangon selän takana.

Nelisen minuuttia oli maalin jälkeen pelattu, kun Lukas Klok sai toimitettua kiekon toistamiseen tamperelaisten maaliin, mutta se hylättiin pitkän videotarkastuksen jälkeen. Viimeisellä minuutilla Lukko iski nopealla suunnanmuutospelillä toisen osumansa. Maalista vastasi trio Thomas Gregoire, Klok ja Heikki Liedes.

– Ihan hyvä esitys meiltä, pysyimme hyvin suunnitelmassamme. Olemme pelanneet hyvän kauden, joten ei siinä ole tarvinnut mitään muuttaa, totesi Lukko-hyökkääjä Anrei Hakulinen CMoren haastattelussa.

Kiekko kolahti Pavol Skalickya kypärään

Toista erää oli pelaamatta kuutisen minuuttia, kun Vili Saarijärvi laukoi kovaa sillä seurauksella, että kiekko osui Pavol Skalickya kypärään. Skalicky poistui tuon seurauksena pukukoppiin.

Tappara sai selvästi paremmin pelijuonesta kiinni kuin ensimmäisessä erässä, mutta torjunnoissa tuo ei näkynyt, sillä Lassi Lehtinen joutui tositoimiiin kuusi kertaa, kun taas Heljangolle koppeja kertyi 13.

– Meidän piti hommia erilailla kuin ensimmäisessä erässä. Meidän pitää pyrkiä siihen, että saamme Lukolta vauhdin pois, totesi Tapparan Anton Levtchi.

Tappara tuli tasoihin

Kolmatta erää oli pelattu yhdeksän ja puoli minuuttia, kun Petteri Puhakka iski Tapparalle kavennuksen alivoimalla. Kolmatta erää oli pelaamatta viisi minuuttia, kun Teemu Suhonen lähti taklaamaan Aleksi Saarelaa. Tuon taklauksen seurauksena Suhonen väänsi polveaan ja poistui pukukoppiin.

Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Valtteri Kemiläinen tasoitti pelin siirretyn rangaistuksen aikana.

Jatkoerää ehdittiin pelata nelisen minuuttia, kun Mikko Petman laittoi pelille pisteen Saarijärven syötöstä. Maali SaiPa-kasvatti Petmanin ensimmäinen pudotuspeleissä.

– Tänään oli kova vaade koko illan, tehtiin muutama pieni virhe. Kolmannessa erässä ehkä vähän jännitimme. Isot plussat Saarijärvelle maalista, ei mun siinä tarvinnut kuin laittaa maila väliin, totesi Petman.

Maalit:

4.25 1-0 Jonne Tammela
19.07 2-0 Thomas Gregoire (Lukas Klok, Heikki Liedes)
49.20 2-1 Petteri Puhakka (Sami Moilanen) av
56.29 2-2 Valtteri Kemiläinen (Maksim Matushkin, Jere Henriksson) sr
64.08 3-2 Mikko Petman (Vili Saarijärvi, Eetu Koivistoinen)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 4+6+4+1 = 15
Christian Heljanko: 9+13+5+5 = 32

Jäähyt:

Lukko: Kristian Pospisil 10 min
Tappara: 3×2 min + Ben Blood 10 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi