Arttu Ilomäki ratkaisi rankkarillaan kaksi pistettä Lukolle

Lukko - Kärpät vauhdissa

Lukko saa perjantai-iltana Kivikylän Areenalle vastaansa uuden päävalmentajan, Lauri Mikkola, alaisuudessa pelaavan Kärpät. Ottelu päättyi Lukon voittoon 5-4 vl (1-0,1-1, 2-3, 0-0, 1-0). Kärpät tuli kolmannen erän toisella puoliskolla kolmen maalin takaa tasoihin.

– Vähän katkerat kaksi pistettä, huono alku. Parannettiin koko ajan ja sitten neljään yhteen. 4-2-maalin painotettiin, että ei jäähyjä. Lopussa kuitenkin hyvät rankkarit. Huomenna on kova vastustaja, mutta voittamaan lähdetään, totesi Lukko-luotsi

Kuutisen minuuttia oli pelattu, kun Kärpät kilautti poikkiputkeen, sillä seurauksella, että tilannetta jouduttiin tarkastelemaan videolta. Videot paljastivat, että kiekko tuli maaliviivaa pitkin väljemmille vesille. Erää oli pelattu 14 ja puoli minuuttia, kun Noel Pietilä alusti ja Scott Pooley laittoi kiekon etukulmasta ohi Stanislav Galimovin. Tehopiste 21-vuotiaan Pietilän liigauran ensimmäinen.

– Eka tehopiste oli hieno juttu ja kaveritikin pelasi siinä hienosti. Toivottavasti jatkossa tulee paikkoja lisää. Olisimme halunneet ne kolme pinnaan, mutta hyvä kun tuli kaksikin, totesi Pietilä.

Erässä oli melkoisesti vauhtia, mutta järkeä puuttui. Lassi Lehtinen joutui torjuntatöihin ainoastaan kaksi kertaa, kun taas virkaveli Galimoville koppeja kertyi kuusi.

Toista erää oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Vili Saarijärvi laittoi b-pisteellä ranteet lukkoon ja kiekko löysi tiensä yläkulmaan. Nelisen minuuttia myöhemmin Arttu Ilomäki laukoi kiekon yläkulmaan, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirintänä.Ottelu oli lähestymässä puoltaväliään, kun Topi Niemelän siniviivapommi kavensi ottelun.

Toisessa erässä Galimov oli todellinen työn sankari 14 torjunnallaan, kun taas Lehtiselle koppeja kertyi seitsemän. Lukko pyöritti ajoittain peliä ihan miten tahtoi, mutta vähän tuo meni sellaiseksi kulmissa pyörimiseksi.

Kolmatta erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia ja Lukko oli tullut juuri täysikuiseksi, kun Miska Kukkonen pääsi laukomaan Galimovin torjunnan jälkeen kiekon vappasti verkkoon. Nelisen minuuttia myöhemmin Pavol Skalicky päätti läpiajonsa maaliin. Nelisen minuuttia myöhemmin Mikko Niemelä toi viivavedollaan oululaiset jälleen kahden maalin päähän.

Kärpät tuli kolme minuuttia ennen loppua Mika Pyörälän maalilla jälleen maalin päähän. Puolisen minuuttia lisää ja peli oli tasan. Jesse Koskenkorva osui maalin kulmalta. Lukko pääsi painamaan vielä lopussa ylivoimalla, mutta ei saanut ratkaisua aikaiseksi ja näin edessä oli jatkoaika. Ratkaisu löytyi vasta voittomaalikisassa ja sen ratkaisi Arttu Ilomäki.

– Loppuun asti pelattiin ja se oli ykkösjuttu pelissä. Loistavassa tapettiin alivoimaa. Hyvä tempo oli pelissä, sanaili Kärppien käskijä Lauri Mikkola.

Maalit:

14.35 1-0 Scott Pooley (Noel Pietilä, Vili Saarijärvi)
22.52 2-0 Vili Saarijärvi (Julius Mattila) yv
29.51 2-1 Topi Niemelä (Aleksi Mustonen, Julius Hermonen)
45.35 3-1 Miska Kukkonen (Vili Laitinen, Linus Nyman)
48.53 4-1 Pavol Skalicky
51.25 4-2 Mikko Niemelä (Atte Ohtamaa)
56.28 4-3 Mika Pyörälä (Jesse Koskenkorva, Ville Leskinen) im
57.20 4-4 Koskenkorva (Saku Mäenalanen, Leskinen) im, yv
65.00 5-4 Arttu Ilomäki rl

Lassi Lehtinen: 2+7+6+3 = 18
Stanislav Galimov: 6+14+11+3 = 34

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
Kärpät: 6×2 min

Yleisöä:

2 702

Kierroksen muut ottelut:

KooKoo – JYP 1-2 ja (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
HPK – Ässät 2-1 ja (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)
Sport – KalPa 4-3 (1-1, 1-2, 2-0)
Pelicans – TPS 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi