Ukraina lähetti Ruotsin kotimatkalle

Ukraina oli Ruotsia parempi Glasgow’n Hampden Parkilla voittaen jatko-otteluun venyneen pelin 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Näin Ruotsin kisat tulivat päätökseen ja Ukraina kohtaa lauantaina Englannin.

Oleksandr Zinchenko laukoi Ukrainan johtoon ottelun 27. minuutilla. Ennen tuota osumaa neljävitonen oli ollut melkoisen tapahtumaköyhä. Emil Forsberg laukoi noin 17 metristä Ruotsin tasoihin. Tuossa ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä pari minuuttia. Maali oli Forsbergille jo neljäs.

Ottelun 56. minuutilla Forsberg oli lisätä sekä Ruotsin että omaansa maalisaldoa, mutta boksin rajoilta lähtenyt laukaus kolahti tolppaan. Reilu kymppi myöhemmin ja Forsberg oli jälleen tekopaikassa, mutta tällä kertaa RB Leipzigin miehen laukaus pamahti poikkiputkeen. Tuon jälkeenkään ei osumia nähty, joten edessä oli jälleen kerran jatko-ottelu.

Jatko-ottelu oli edennyt 99. minuutille, kun Marcus Danielssonille tuomittiin suora punainen. Näin siis Ruotsi joutui vajaamiehiseksi. Erotuomarin antamaa lisäaikaa oli pelattu minuutin verran, kun Artem Dovbyk puski maaliin.

Maalit:

27. 0-1 Oleksandr Zinchenko (Andrei Jarmolenko)
43. 1-1 Emil Forsberg (Dejan Kulusevski)
120+2 1-2 Artem Dovbyk (Zinchenko)

Kokoonpanot:

Ruotsi: Olsen | Augustinsson (83. Bengtsson), Danielson, Lindelöf, Lustig (83. Krafth)| Forsberg, Ekdal, Olsson (101. Helander), Larsson (97. Claesson) | Isak (97. Berg), Kulusevski (97. Quaison)

Ukraina: Bushchan | Matvijenko, Kryvtsov, Zabarmyi, Karavajev | Zinchenko, Stepanenko (94. Makarenko), Sydorchuk (118. Bezus) | Shaparenko (61. Malinovski), Jaremchuk (91. Besedin => 102. Tsygankov)), Jarmolenko (106. Dovbyk)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi