Tyttöleijonat nollasi Saksan tennislukemin – Emma Ekoluomalle jälleen hattutemppu

Suomi jatkoi alle 18-vuotiaiden naisten jääkiekon MM-kisoja voittamalla sunnuntaina Zugissa pelatussa ottelussa Saksan 6-0 (2-0, 0-0, 4-0). Emma Ekoluoma teki tässäkin ottelussa hattutempun.

Neljännellä minuutilla Saksalla oli puolittainen paikka Kerttu Kuja-Halkolan vartioimalla maalilla, mutta Suomi selvitti tuon ja vastahyökkäyksestä Senja Siivonen sivalsi sisäkaarelta kiekon aivan tolppaa hipoen verkkoon. Erää oli jäljellä noin minuutti, kun lauantaina Tshekin upottanut Emma Ekoluoma tuplasi Tyttöleijonien johdon. Saksan maalivahti Hannah Loist oli erässä täystyöllistetty 13 torjunnallaan, kun taas Kuja-Halkola selvisi kolmella kopilla.

Suomi pääsi toisessa erässä kahdesti ylivoimalle, mutta jälleen kaikkiaan 13 kertaa torjunut Loist venyi muutamaan isoon pelastukseen ja niin Saksa välttyi takaiskuilta. Saksalaiset pääsivät puolestaan ylivoimalle, kun Erika Kankkunen sai koukkaamiskakkosen 34 sekuntia ennen erätaukoa.

Kolmatta erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia, kun Ekoluoma pääsi tulittamaan sisäkaarelta Tyttöleijonat ylivoimalla jo 3-0-johtoon. Maali oli Ekoluomalle jo turnauksen viides. Erän 12. minuutilla Suomi pelasi jälleen ylivoimalla ja tällä kertaa Abigail Byskata pääsi ohjaamaan Tuuli Tallisen syötön maalin kulmalta verkkoon. Kolmisen minuuttia myöhemmin Byskata iski uudelleen. Reilu neljä minuuttia myöhemmin Ekoluoma laukoi ylivoimalla Suomen kuudennen maalin, joka oli samalla täydensi oululaishyökkääjän hattutempun.

Tyttöleijonista Emma Ekoluoma merkkautti neljä (3+1) tehopistettä. Abigail Byskata (2+1) ja Tuuli Tallinen (0+3) säestivät hienosti.

Maalit:

4.19 1-0 Senja Siivonen (Aino Lehikoinen, Erika Kankkunen)
18.49 2-0 Emma Ekoluoma (Abigail Byskata)
45.39 3-0 Ekoluoma (Tuuli Tallinen, Julia Kuusisto) yv
51.37 4-0 Byskata (Tallinen, Kankkunen) yv
54.32 5-0 Byskata (Ekoluoma, Heidi Holmberg)
55.43 6-0 Ekoluoma (Ilona Palin, Tallinen) yv

Torjunnat:

Kerttu Kuja-Halkola: 3+3+0 = 6
Hannah Loist: 13+13+14 = 40

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min
Saksa: 6×2 min + Martina Schrick 5+20 min

Teksti: Jouni Mikola
Bluesky social: @jounimikola.bsky.social

Views: 368

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi