Tyly Tappara iski homman katkolle

Tappara tuli ihan uudella ilmeellä tiistaina Isku Areenassa pelattuun neljänteen finaaliin ja voitti Pelicansin maalein 3-1 (1-0, 1-0, 1-1). Voitot on tamperelaisille 3-1 ja niinpä mestaruus on torstaina katkolla.

– Pääsimme heti alussa johtoon ja muutenkin nostimme tasoamme lauantaista huomattavasti. Täällä Lahdessa on hieno pelata, kun pysyy väkisinkin hereillä, totesi Christian Heljanko CMorella.

Tappara pääsi jo kolmannella minuutilla ylivoimalle, mutta Ben Blood sai istua koko jäähynsä boksissa. Kauaa ei kuitenkaan tuon jäähyn jälkeen ehditty pelata, kun Joni Tuulola toimitti kiekon maalin kulmalle Ben Thomasille, joka pääsi kiertämään Patrik Bartosakin ja laittoi kiekon verkkoon.

– Startti oli vähän joo ja ei sitä me haettiin. Tulimme hyvin sisään, mutta sitten aloimme vähän juoksemaan kiekon perässä, totesi Joni Tuulola CMorella.

Ottelu oli lähes puolivälissään, kun Tyler Kelleher komennettiin boksiin kiinnipiämisestä. Yhdysvaltalaishyökkääjä ehti istumaan jäähyään vain viisi sekuntia, kun jo Jori Lehterä kaivoi kiekon aloituksen jälkeen maalin kulmalle, ja sieltä Veli-Matti Savinainen ohjasi pelivälineen verkkoon.

– Ihan samalla kaavalla on tänään menty kuin tähänkin asti. Meidän osalta peli on ollut kyllä aika harmaata, kun ei ole päästy kiekolle, paalutti Sakke Hämäläinen CMorella.

Kolmatta erää oli pelattu nelisen minuuttia, kun Christian Heljanko esti Lars Bryggmanin maalintekoaikeet. Tappara iski tuon jälkeen nopeasti vastaan ja Petteri Puhakka syötti laidalta maalin kulmalle Waltteri Merelälle, joka sitten ohjasi kirvesrintojen kolmannen maalin. Tuon osuman jälkeen Pelicans pääsi kahdesti ylivoimalle, kun vuorollaan boksiin ohjattiin sekä Ben Thomas että Marcus Davidsson. Lahtelaiset eivät kuitenkaan saaneet kummallakaan kerralla kuparistaan rikki. Pelicans sai hieman lohtua minuutti ja 17 sekuntia ennen loppua, kun Tyler Kelleher rikkoi joukkueensa kuparisen. Lahtelaisjoukkue pelasi tuossa vaiheessa ilman maalivahtia.

– Tää jäi kiinni tänään ihan jääkiekon perusasioista. Tappara oli tänään tyly ja me olimme kokoajan askeleen perässä. Jatkossa meidän pitää olla kärsivällisiä ja luottaa omaan peliimme. Tampereelle lähdetään pelaamaan vaihto kerrallaan, totesi Teemu Eronen CMorella.

Maalit:

5.01 0-1 Ben Thomas (Joni Tuulola, Philip Granath)
29.29 0-2 Veli-Matti Savinainen (Jori Lehterä, Niko Ojamäki) yv
44.29 0-3 Waltteri Merelä (Petteri Puhakka, Maksim Matushkin)
58.43 1-3 Tyler Kelleher (Topias Vilen, Anton Mylläri) im

Torjunnat:

Patrik Bartosak: 6+8+3 = 17
Christian Heljanko: 7+5+6 = 18

Jäähyt:

Pelicans: 2×2 min
Tappara: 3×2 min

Yleisöä:

4 403

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 28

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi