Tshekki tyrmäsi Iso-Britannian – Kazakstan teki samoin Italialle

Tshekki on herännyt kisoissa pelaamaan ja lauantaina sen sai kokea Iso-Britannia, sillä ottelun loppunumerot 6-1 (1-0, 3-1, 2-0) ei jätä sijaa selittelyille. Voitto oli Tshekille jo kolmas peräkkäinen.

Riga Olympic Centerin päiväpeliä oli pelattu oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Lukossa kaksi kautta puolustanut Lukas Klok laukoi Tshekin johtoon. Erän tähti oli kuitenkin peräti 17 kertaa Iso-Britannian maalilla torjunut Jackson Whistle.

Toinen erä ehti vanheta vain 52 sekuntia, kun Filip Hronek toimitti kiekon toistamiseen Whistlen selän taakse. Pari ja puoli minuuttia myöhemmin Libor Sulak laukoi Tshekille jo kolmannen osuman. Erän 13. minuutilla oli Filip Chytilin vuoro jatkaa brittien kuritusta. Chytil nousi laidalta ja ujutti kiekon etukulmasta verkkoon. Matthew Myers onnistui rikkomaan Iso-Britannian kuparisen erän viimeisellä minuutilla. Maali oli Myersin ensimmäinen MM-tasolla.

Kolmannen erän alkuminuuteilla Iso-Britannia oli jo lähellä toista maalia ja joukkue sai lisää mahdollisuuksia, kun Sulak tuomittiin jäähypenkille. Kolmatta erää oli pelattu vajaa 11 minuuttia, kun Whistle joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Maalille luisteli Ben Bowns. Bowns ehti olla maalilla kolmisen minuuttia, kun Radan Lenc pamautti Tshekille viidennen osuman. Sulak iski kaksi minuuttia ennen loppua Tshekille vielä kuudennen maalin.

Naapurihallissa samaan aikaan pelatussa ottelussa Kazakstan antoi Italialle oikein isän kädestä, sillä ottelun loppunumerot olivat 11-3 (1-0, 2-1, 8-2).

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 26

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi