Tshekki jätti Naisleijonat tylysti nollille

Julia Schalin debytoi keskiviikkona Naisleijonien MM-ryhmässä.

Naisleijonien MM-kisat Uticassa ei lähtenyt todellakaan käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, vaan ihan päinvastoin, sillä Tshekki nollasi sinivalkoiset tylysti 4-0 (0-0, 2-0, 2-0).

– Olen äärimmäisen pettynyt tulokseen. Meidän olisi pitänyt paljon kovempia ja tarkempia maalipaikoissa. Nyt täytyy katsoa, että mitään tänään teimme väärin ja eteenpäin, totesi päävalmentaja Juuso Toivola.

Avauserä oli vauhdikasta, mutta osin sekavaa kiekkoa. Tshekki vei laukaukset niukasti 10-7. Maalivahdit Sanni Ahola ja Klara Peslarova pystyivät estämään hyökkääjien yritykset.

– Oli vauhdikas erä ja pystyin pelaamaan kovaa. Tshekki oli juuri sellainen kuin odotimme, totesi kisadebytantti Julia Schalin Discovery Sportille.

Tshekki juotti Naisleijonie

Toista erää oli pelattu seitsemän ja puoli minuuttia, kun Adela Sapovalivova laittoi Sanni Aholan torjuman irtokiekon maalin perukoille. Erää oli pelaamatta kolmisen minuuttia, kun Klara Hymlarova tuplasi tshekkien johdon läpiajon päätteeksi. Tuossa tilanteessa St. Cloud Staten yliopiston hyökkääjä oli parempi kuin saman seuran maalivahti. Tässä erässä Ahola oli täystyöllistetty 14 torjunnalla, kun taas Peslarova selvisi neljällä kopilla.

– Tuli kaksi maalia omista virheistä, mutta nyt täytyy tulla pois sieltä kulmista, paalutti Noora Tulus.

Suomen yritykset kolmoserässä jäivät vähän piippuun, eikä edes kuudella viittä vastaan Naisleijonajoukkue onnistunut. Lopullinen ratkaisu nähtiin kolmisen minuuttia ennen loppua, kun Natalie Mlynkova laukoi kiekon tyhjään verkkoon ja Tereza Plosova teki sitten vielä saman tempun 50 sekuntia myöhemmin.

Maalit:

27.23 0-1 Adela Sapovalivova (Natalie Mlynkova)
36.58 0-2 Klara Hymlarova
56.54 0-3 Mlynkova (Sapovalivova)
57.44 0-4 Tereza Plosova (Tejralova)

Torjunnat:

Sanni Ahola: 10+14+5 = 29
Klara Peslarova: 7+4+10 = 24

Jäähyt:

Suomi: –

Tshekki: –

Teksti: Jouni Mikola
Bluesky social: @jounimikola.bsky.social
Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto / Finhockey.fi

Views: 721

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi