TPS:n ylivoimapeli liikaa Lukolle

Lukko kärsi viikon toisen tappionsa, kun TPS korjasi Kivikylän Areenalta potin numeroin 2-5 (2-3, 0-1, 0-1). Lukon peli oli lauantaina todella huolimatonta ja turkulaiset ansaitsivat voittonsa paremmalla viisikkopelillään.

Ensimmäistä erää voisi kuvata sanalla tapahtumarikas, sillä ensin TPS karkasi jo 3-0 -johtoon. Turkulaisista onnistui ensin kahdesti ylivoimalla Petrus Palmu. Palmun toisesta osumasta ehti kulua vain 57 sekuntia, kun Eric Perrin lisäsi TPS:n johtoa raumalaispuolustuksen suosiollisella avustuksella.

Lukko onnistui rikkomaan kuparisensa vain 15 sekuntia myöhemmin, kun Rony Ahonen laukoi kiekon tarkasti ohi Rasmus Tirrosen. Ahosen maalista ehti kulua vain 10 sekuntia ja Lukko tuli jo maalin päähän. Tällä kertaa Janne Niskalan viivalaukaus yllätti maskin takana olleen Tirrosen.

– Ei ollut meiltä todellakaan hyvä peli. Huonoin mahdollinen alku, kun siihen tuli vielä hieman kyseenalainen viisiminuuttinen ja siitä kaveri onnistui ja seuraavasta jäähystä taas. Sitten vielä sellainen energiaa vievä kolmas maali, joten siinä oli kaikki. Päästiin aika lähelle, mutta ei me missään kohtaan peliä saatu sitä rullaamaan.Tämä oli kyllä pettymys, kun miettii, että kuinka hyvä viikko meillä oli alla, analysoi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Peli rauhoittui

Toinen erä oli ehkä hienokseltaan pelillisesti Lukon, jos katsoo maalivahtien torjuntoja, sillä Kaapo Kähkösellä niitä oli kahdeksan ja Tirrosella 10. TPS kuitenkin teki erän ainoan maalin, kun Niskalan virheen jälkeen Teemu Väyrynen karkasi läpiajoon ja sijoitti kiekon varmasti ohi Kähkösen. Erän loputtua Mark Fraser hankki vielä itselleen 10 minuutin käytösrangaistuksen.

Lukon kiri tyrehtyi jäähyihin

Päätöserässä Lukko sortui jäähyihin, sillä rangaistuksen kärsivät vuorollaan Johan Motin ja Toni Koivisto. Tuon Koiviston kakkosen aikana TPS osui viidennen kerran ja tuossa Ilari Filppulan osumassa olikin sitten jo ratkaisun makua.

Lukko pääsi myös vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta lauantaina raumalaisten erikoistilannepelaaminen ei ollut kuosissa. Lukon peli oli muutenkin huolimatonta, sillä kiekonmenetyksiä tuli ihan liikaa ja kaksi osumaa TPS tekikin lukkolaisten selvän virheen jälkeen.

– Näin tää menee, että on erilaisia iltoja ja se eilinen käsiteltiin nopeasti läpi ja löydettiin ne asiat mitkä meidän joukkueen vahvuudet on eli pienet sellaiset voittavat teot, tiiviin viisikon pelaaminen. Vielä kun tekee kolme ylivoimamaalia ja alivoima on sata prossaa, niin silloin yleensä voittaa pelin. Iholle vastustaja voi tulla monta kertaa pelissä, mutta ei kertaakaan ihon alle se on tärkeintä, sanaili TPS-käskijä Kalle Kaskinen.

Maalit:

9.15 0-1 Petrus Palmu (Lauri Pajuniemi, Ilari Filppula) yv
15.10 0-2 Palmu (Ilkka Heikkinen, Filppula) yv
16.03 0-3 Eric Perrin
16.18 1-3 Rony Ahonen (Arttu Ilomäki, Janne Niskala)
16.28 2-3 Janne Niskala
29.01 2-4 Teemu Väyrynen (Jonne Virtanen)
53.12 2-5 Filppula (Heikkinen, Lucas Ekeståhl-Jonsson) yv

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 14+8+5 = 27
Rasmus Tirronen: 3+10+6 = 19

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min + Roni Sevänen 5+20 min
TPS: 4×2 min + Mark Fraser 10 min

Yleisöä:

4 418

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – Tappara 4-3
KalPa – Jukurit 2-3 vl
ratkaisija: Mika Partanen
Sport – Ässät 3-2 ja
ratkaisija: Olavi Vauhkonen 62.23
Ilves – SaiPa 2-3
KooKoo – Kärpät 3-5
Pelicans – HPK

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi