Lukko kaatoi TPS:n toistamiseen ja sai ottelupallon

Lukko voitti TPS:n maanantaina Gatorade Centerillä pelatussa kolmannessa finaalissa maalein 3-1 (1-0, 0-0, 2-1). Näin mestaruus on katkolle Lukolle tiistain kohtaamisessa.

Avauskaksikymppisellä ensimmäinen vartti lähinnä jäähyiltiin, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Lukolle kakkosia vihellettiin kaksi ja TPS:lla kolme.

TPS:n jälkimmäisen ylivoiman aikana Lukon Julius Mattila pääsi läpiajoon, mutta Lauri Pajuniemi huitaisi tuossa tilanteessa Mattilaa yläkäteen ja siitä olikin sitten seurauksena rangaistuslaukaus. Lukon rankkarispesialisti Robin Press laittoi kiekon varmasti verkkoon.

– Tosi tasainen erä, jossa molemmilla oli paikkansa. Läpiajotilanteessa pelasin ehkä vähän yli, mutta lähdin ajamaan kohti maalia, totesi Mattila CMoren haastattelussa.

Maalivahdit pääosassa

Toisessa erässä vihellettiin kaksi kertaa samanaikaiset kaksiminuuttiset. turkulaisilla molemmilla kerroilla nuo väkivaltaisuuskakkoset istui Samuli Vainionpää. Lukolta puolestaan boksissa kävivät Anrei Hakulinen ja Sebastian Repo.

– Tasainen peli, Lukko on ollut hyvä. Olemme olleet aktiivisempia kuin lauantain pelissä, totesi Juuso Pärssinen.

Erä oli todellakin tasainen, sillä molemmat maalivahdit Karri Rämö ja Lassi Lehtinen torjuivat seitsemän kertaa.

Ratkaisu tyhjiin

Kolmatta erää oli jäljellä minuutti ja 45 sekuntia, kun Sebastian Repo tuplasi raumalaisten maalisaldon tyhjään maaliin. Pavol Skalicky teki saman tempun 29 sekuntia myöhemmin. Aarne Intonen rikkoi Lehtisen nollan yhdeksän sekuntia myöhemmin.

Ottelu oli suurimmalta osin Lukon hallintaa, mutta kolmannessa erässä TPS olisi voinut ratkaista pelin paremmalla viimeistelyllä.

– Kova taistelu oli. Meiltä tänään puolustusvoittoinen peli, mutta kairattiin sellainen likainen vierasvoitto. Peksi (Virta) totesi kolmannen erän aikalisällä, että kiekkoa ei pidä vain huiskia, sanaili Lukko-puolustaja Vili Saarijärvi.

– Oli erittäin kova peli. Painettiin, mutta ei tarpeeksi. Lukko on erittäin kova joukkue, totesi TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen.

Maalit:

17.21 0-1 Robin Press rl av
58.15 0-2 Sebastian Repo (Aleksi Saarela) tm
58.46 0-3 Pavol Skalicky (Heikki Liedes, Eetu Koivistoinen) tm
59.51 1-3 Aarne Intonen (Ville Lajunen, Joel Janatuinen) im

Torjunnat:

Karri Rämö: 12+7+7 = 26
Lassi Lehtinen: 7+7+7 = 21

Jäähyt:

TPS: 5×2 min
Lukko: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi