Sebastian Revon hattutemppu liikaa TPS:lla – Anrei Hakuliselle Gordie Howe -hattutemppu

11 ottelun voittoputkessa liitelevä Lukko matkasi perjantaina kasitietä 90 kilometriä etelään TPS:n vieraaksi. Raumalaiset jatkoivat putkeaan voittamalla ottelun maalein 4-1 (2-0, 2-1, 0-0).

TPS pääsi heti alkuminuuteilla kahdesti ylivoimalle, mutta Lukko onnistui molemmilla kerroilla tilkitsemään puolustuksen niin, että Artjom Zagidulinin vartioima maali pysyi koskemattomana. Lukko puolestaan käytti heti ensimmäisen ylivoimansa hyödykseen, kun Sebastian Repo laukoi Linus Nymanin syötöstä kiekon verkon perukoille. Repo tuplasi oman ja seuransa maalisaldon, kun 13 minuuttia oli ottelua pelattu. Tämäkin osuma syntyi ylivoimalla. Tällä kertaa Lukko tarvitsi ylivoima-aikaa vain 12 sekuntia.

Lukko pääsi erän lopulla vielä kertaalleen miesylivoimalle, mutta sillä kertaa ei tulosta ei syntynyt, mutta lähellä se oli, sillä Revon laukaus tuli raudoista ulos. Lukko vei erää miten tahtoi, sillä Andrei Karejeville torjuntoja 12, kun taas Zagidulin selvisi viidellä.

Sebastian Repo ja hattutemppu

Toista erää oli pelattu pari minuuttia, kun Repo nakutti hatullisen täyteen. Repo pääsi laukomaan ja Johan Ivarsson peitti hieman maalivahtinsa näkyvyyden, eikä Karejevilla ollut mitään mahdollisuutta torjua sitä. Hattutemppu Revon liigauran toinen toinen ja se ensimmäinenkin syntyi aikanaan Turussa. Erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia, kun Jack Rodewald rikkoi turkulaisten kuparisen.

Toista erää oli pelaamatta kolmisen minuuttia, kun Anrei Hakulinen purjehti ylivoimalla omista loppuun asti ja laukoen ranteella kiekon neljännen kerran Karejevin selän taakse. Samalla Hakulisen kahdeksan ottelun kuivakausi oli muisto vain.

Tappelu ja Gordie Howe -hattutemppu

TPS sai heti kolmannen erän alkuun mahdollisuuden, kun Vili Saarijärvi kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä, mutta tuonkin alivoiman Lukko selvitti. Jäähyn jälkeen Lukolta oli nokikkain maalille vaihdetun Eetu Anttilan kanssa sekä Saarijärvi ja Hakulinen, mutta kumpikaan ei onnistunut ujuttamaan kiekkoa verkkoon. Toisessa päässä kiekko kävi puolestaan kertaalleen tolpassa.

Erän loppuhetkillä Hakulinen ja TPS:n Jonne Tammela ottivat nyrkein yhteen ja molemmille tuomiona oli ulosajo. Näin Hakulisen saldo perjantain ottelussa oli Gordie Howe -hattutemppu eli maali, syöttö ja tappelu.

– Voitto on tärkein ja tänään erikoistilanteet oli tärkeässä osassa. Nyt pitää laittaa jäitä hattuun ja mennään peli kerrallaa. Tästä on hyvä jatkaa, kun on hyvä pöhinä päällä. Nyt vammojen jälkeen jo vähän paremmalta ja omaan peliin voi olla suhteellisen tyytyväinen. totesi Repo CMorella

Maalit:

7.56 0-1 Sebastian Repo (Linus Nyman, Arttu Ilomäki) yv
13.17 0-2 Repo (Ilomäki, Thomas Gregoire) yv
22.08 0-3 Repo (Anrei Hakulinen)
25.39 1-3 Jack Rodewald (Mitch Hults, Aarne Intonen)
36.42 1-4 Hakulinen (Scott Pooley, Ondrej Slovacek) yv
59.46 Julius Mattila epäonnistunut rl

Torjunnat:

Andrei Karejev: 12+7+ – = 19
Eetu Anttila (40.00): – + – + 9
Artjom Zagidulin: 5+7+8 = 20

Jäähyt:

TPS: 5×2 min + Jonne Tammela 5+20 min
Lukko: 6×2 min + Anrei Hakulinen 5+20 min ja Mikko Petman 10 min

Kierroksen muut ottelut:

KooKoo – Pelicans 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Ässät – SaiPa 5-6 (1-1, 1-3, 3-2)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 60

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi