TPS katkaisi Lukon lennon – Petrus Palmu osui kahdesti

Toni Koivisto iski lauantaina toisen Lukon maaleista. (kuva: Jouni Mikola)

Lukon yhdeksän ottelun mittainen voittoputki tuli tiensä päähän lauantaina, kun TPS korjasi potin Kivikylän Areenalta numeroin 3-2 (1-1, 1-1, 1-0). Areena oli kasitien taistossa loppuunmyyty.

TPS pääsi ylivoimalle kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen, eikä Roni Sevänen ehtinyt istua boksissa kuin 10 sekuntia, ennen kuin kiekko löysi Petrus Palmun laukauksen jälkeen tiensä Oskari Setäsen vartioimaan maaliin.

Lukko pääsi erässä kahdesti ylivoimalle, mutta erikoistilanteista raumalaiset eivät onnistuneet tekemään maalia. Erää oli pelattu reilu 11 minuuttia, kun kolmikko Brandon DeFazio, Justin Danforth ja Toni Koivisto pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen, jonka viime mainittu päätti maalin kulmalta.

Lukko osui ylivoimalla – Tirroselle kymppi

Toisessa erässä kumpikin osui jälleen kertaalleen. Ensin Lukko meni ylivoimalla johtoon, kun Danforth pääsi laukomaan kiekon lähes tyhjään maaliin. Maalia edelsi tilanne, että TPS-vahti Rasmus Tirronen kaatui eikä ehtinyt enää torjumaan Danforthin laukausta. Maali kävi sen verran Tirrosen hermoon, että mies nappasi kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Turkulaiset tuli tasoihin vajaa kuusi minuuttia ennen taukoa, kun Palmu nosti lähietäisyydeltä illan toisen maalinsa.

Pajuniemi maali ratkaisi – Tirronen kesti

Kolmas erä ehti vanheta vain reilun minuutin, kun Lauri Pajuniemi ohjasi Patrick Bjorkstrandin laukauksen Setäsen selän taakse.

Maali jäi myös ottelun viimeiseksi ja Turun mustavalkoiset katkaisivat Lukon yhdeksän ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken. Lukko tosin painoi erän lopun vimmatusti ja pääsi yrittämään kolmesti ylivoimalla, mutta ei kun ei.

– Kiitos markkinointitiimille, joka oli painanut duunia koko joulun. Näin saatiin tupa täyteen. Tasoitusmaalin TPS sai momentuminsa jälkeen. Heidän maaliaan edeltänyt jäähy ei ollut millään muotoa pelin hengen mukainen. Jos tuo putki piti jotenkin loppua, niin sitten tämmöisen esityksen jälkeen, sanaili Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Maalit:

3.40 0-1 Petrus Palmu (Santeri Lukka, Ilkka Heikkinen) yv
11.23 1-1 Toni Koivisto (Justin Danforth, Brandon DeFazio)
27.40 2-1 Danforth (DeFazio, Eetu Koivistoinen) yv
34.20 2-2 Palmu (Oula Palve, Lukka)
41.06 2-3 Lauri Pajuniemi (Patrick Bjorkstrand, Lukas Ekestahl-Jonsson)

Torjunnat:

Oskari Setänen: 7+7+3 = 17

Rasmus Tirronen: 14+7+8 = 29

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min

TPS: 6×2 min + Rasmus Tirronen 10 min

Yleisöä:

4 700 (loppuunmyyty)

Kierroksen muut ottelut:

JYP – Ässät 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)
Kärpät – HIFK 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Ilves – SaiPa 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
Sport – Tappara 6-5 ja (1-2, 4-1, 0-1, 1-0)
Ratkaisija: Aleksi Ainali 60.55
KooKoo – Jukurit 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi