Toni Kroos laukoi Saksalle pisteet

Saksa järjesti todellisen trillerin, sillä Ruotsi kaatui vasta aivan loppuhetkien maalilla 2-1 (0-1). Saksalaissankariksi nousi Toni Kroos.

Saksalla oli jo ensimmäiseen kymppiin kolme huippupaikkaa, mutta tuloksena oli parhaimmillaan vain kulmapotkuja. Peli jatkui siten, että Saksa hallitsi palloa mielinmäärin, mutta Ruotsi pääsi muutaman kerran vaaralliseen vastahyökkäyseen.

Reilun puolen tunnin jälkeen Ola Toivonen nosti pallon yli Manuel Neuerin ja Ruotsi siirtyi johtoon. Ensimmäisen neljävitosen aikana Saksa hallitsi palloa 73 prosenttisesti ja laukauksia Saksalla oli viisi Ruotsin neljää vastaan.

Saksa tuli rinnalle ja meni ohi

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata kolmisen minuuttia, kun tauolta kentälle tullut Mario Gomez keskitti maalille,ja Marco Reus ohjasi pallon polvellaan verkkoon. Kuutisen minuuttia myöhemmin Reus syötti maalille Jonas Hectorille, mutta tämän yrityksen Robin Olsen nappasi näppeihinsä.

Jerome Boateng sai 82. minuutilla toisen varoituksen ja se tiesi sitä, että Saksa pelasi lopun vajaalla. Kolmisen minuuttia ennen loppua Gomez pääsi puskemaan, mutta Olsen torjui yrityksen kulmuriksi.

Erotuomarin antamalla lisäajalla Julian Brandtin pommi 16-rajoilta osui vain tolppaan. Saksa sai sivuvaparin vasemmalta viidennellä lisäajan minuutilla. Sen Reus pelasi lyhyenä Toni Kroosille, joka laukoi tarkasti takakulmaan.

Maalit:
32. 0-1 Ola Toivonen (Viktor Claeson)
48. 1-1 Marco Reus (Mario Gomez)
90+5 2-1 Toni Kroos (Marco Reus)

Lohko F

1. Meksiko 2 2 0 0 3-1 6
2. Saksa 2 1 0 1 2-2 3
______________________________
3. Ruotsi 2 1 0 1 2-2 3
4. Etelä-Korea 2 0 0 2 1-3 0

Kokoonpanot:

Saksa: Neuer | Hector (87. Brandt), Boateng, Rüdiger, Kimmich | Kroos, Rudy (31. Gündogan) | Draxler (46. Gomez), Müller, Reus | Werner

Ruotsi: Olsen | Augustinsson, Granqvist, Lindelöf, Lustig | Forsberg, Ekdal, Larsson, Claesson (74. Durmaz) | Berg, (90. Kiese Thelin), Toivonen (78. Guidetti)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi