Toni Koivisto – Lukko-ikoni

Joukkueet siniviivoilla kunnioittamassa illan juhlakalu Toni Koivistoa.

Rauman Lukon 37-vuotias laitahyökkääjä Toni Koivisto sai perjantaina täyteen 900 liigaottelua. Tänään lauantaina miestä muistettiin, kun Lukko kohtasi Kivikylän Areenalla Kouvolan KooKoon.

Elettiin 1990-luvun puoltaväliä, kun ylitorniolaisen Et-Po -72:n kasvatti muutti 14-vuotiaana Raumalle.

– Aluksi muutin kolmen kaverin kanssa kimppakämppään lähelle jäähallia, mutta sitten seuraavana vuonna muutinkin jo omaan asuntoon, muisteli Koivisto.

Ensimmäisen liigamaalinsa mies teki sitten kaudella 1999 -2000. Koivisto muisti aika tarkkaan sen, että missä ja miten tuo osuma syntyi.

– Joo, Porissa Ässiä vastaan onnistuin laittamaan Zdenek Nedvedin laukauksen jälkeisen paluukiekon sisään, kertoili Koivisto.

Koivisto oli kertonut eräässä toisessa haastattelussa, että ei olisi uskonut, että pelaa näin monta peliä.

– Jep, eipä sitä silloin nuorena olisi todellakaan uskonut, että pelaa näin pitkään, mutta todellakin hienoa, että olen pystynyt pelaamaan terveenä, jatkoi Koivisto.

Lukko-ikoni?

Lauantainen peli oli siis Koiviston uralla 901. ja niistä Lukko-paidassa mies on pelannut 652. Tuo määrä oikeuttaa siihen, että Koivisto on nyt kaikkien aikojen eniten Lukossa liigapelejä pelannut pelaaja eli miestä voinee sanoa hyvällä sanoa Lukko-ikoniksi.

– Ehkä mä sellainen olen, mutta onhan tuo “Eepi” (Hämäläinen) vielä ihan omalla tasollaan. Toisaalta kyllähän mä olen viettänyt Raumalla lähes puolet elämästäni ja aika iso osa ystäväpiiristäni on täällä, sanaili Koivisto.

Koivisto on pelannut liigaurallaan Lukon lisäksi Ilveksessä ja Kärpissä. Tampereella meni kolme kautta ja Oulussa yksi. Liigan lisäksi miehellä on takanaan yksi kausi Metallurg Magnitogorskin KHL-joukkueessa sekä kolme kautta Elitserienissä, joista kaksi vierähti Frölunda HC:ssä ja yksi Luleå HF:ssä.

Hieno lauantai

Lauantaina ensin Lukko muisti juhlapelin pelannutta varakapteeniaan ja sitten vielä joukkue voitti KooKoon, niin tottahan kai mies oli tyytyväinen.

– Oli hieno ilta sekä henkilökohtaisesti että joukkueen osalta, nyt on aika hyvä hyvät fiilikset, totesi Koivisto vielä lopuksi.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Views: 56

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi