Toisen erän musta minuutti oli Naisleijonien surma – Blanka Skodova Tshekin muuri

Naisleijonat koki kirvelevän tappion Tshekille MM-kisojen puolivälierässä maalein 1-2 (1-0, 0-2, 0-0). Ottelun sankari numero yksi oli 41 kertaa torjunut Blanka Skodova.

– Urheilu on tämmöistä, että voitto pitää ansaita, mutta mielestäni tänään olisimme ansainneet enemmän. Kyllähän tämä turhauttaa, nyt vain pitää keskittyä sijoituspeliin, mutta katsotaan ketä sieltä tulee ja mennään päivä ja peli kerrallaan, paalutti päävalmentaja Juuso Toivola.

Ensimmäisen vartin aikana Tshekki oli lievästi hallitsevampi osapuoli, mutta Suomi onnistui ensimmäisenä maalinteossa. Erää oli pelattu 15.18, kun Noora Tulus syötti maalille, ja sieltä Viivi Vainikka sijoitti kiekon Blanka Skodovan patjojen välistä verkkoon.

– En mä tiedä mistä se meni, mutta tärkeintä oli, että se meni, paalutti Vainikka Discoverylla.

Toista erää oli pelattu seitsemisen minuuttia, kun Natalia Mlynkova toi Tshekin tasoihin. Mlynkovan maalista aikaa kului vain 49 sekuntia, kun Tshekki siirtyi Katerina Mrazovan siniviivalaukauksella kuskin paikalle.

– Olemme olleet vähän hitaita keskialueella. Tämä on jääkiekossa ihan jokapäiväistä, että jos et itse tee, niin kaveri tekee, totesi Petra Nieminen Discoverylla.

Kolmannessa erässä Suomi pääsi jo ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana kolmesti ylivoimalle, mutta mistään ei kiekkoa saatu Skodovan selän taakse. Suomi yritti lopussa kolmisen minuuttia ilman maalivahtia, mutta kiri tyrehtyi Sanni Rantalalle tuomittuun kakkoseen 31 sekuntia ennen summeria. Tappio oli Naisleijonien ensimmäinen kauden 2022-23 aikana.

Maalit:
15.18 1-0 Viivi Vainikka (Noora Tulus, Nelli Laitinen)
26.46 1-1 Natalia Mlynkova (Katerina Mrazova, Denisa Krisova) yv
27.35 1-2 Mrazova (Aneta Tejralova, Sara Cajanova)

Torjunnat:

Anni Keisala: 11+4+5 = 20
Blanka Skodova: 12+11+18 = 41

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min
Tshekki: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi