Teemu Ramstedt: Haluan tehdä töitä lajin ja urheilun eteen

Teemu Ramstedt Lukon Special Hockey -toiminnan kummipelaajaksi. (kuva: Jouni Mikola)

Sportin maailma sai Rauman Lukkoon tulleelta Teemu Ramstedtilta haastattelun raumalaisessa kahvilassa. Haastattelusta tuli ilmi, että Ramu on ajatteleva jääkiekkoilija.

Ramstedt kertoi saaneensa useammankin tarjouksen, mutta lopulta sitten Lukon paketti vei voiton.

– Joo, tarjouksia tuli Suomesta sekä ulkomailta ja niitä sitten mietimme pitkin syksyä, ennen kuin teimme päätöksemme ja tulin tänne. Vaihtoehtoja oli siis tosi monta ja myös paljon hyviä.

Ramstedt pelasi ennen Lukkoon tuloaan edellisen kiekko-ottelunsa joskus elo-syyskuun vaihteessa HC Slovan Bratislavan riveissä. Bratislavassa miehen vyölle tuli ainoastaan kaksi KHL-ottelua sekä viisi harjoitusottelua.

Raumalla ennestään tuttuja

Ramstedtilla on Lukossa jo ennestään melko monta tuttua pelaajaa menneiltä kausilta. Parhaina esimerkkejä ovat Janne Keränen sekä Rony Ahonen, joiden kanssa hän on pelasi jo HIFK:n B-junioreissa. Pelaamisen lisäksi Ramstedt on myös Ahosen lapsen kummisetä ja toimi porvoolaispuolustajan bestmanina.

– Ville Vahalahden kanssa pelasin TPS:ssa parin kauden ajan ja Janne Niskala sekä Toni Koivisto ovat tuttuja maajoukkueesta ja Lauri Tukosen kanssa on pelattu joskus junnuna, Ramstedt lisäsi.

Sairaus ei haittaa pelaamista

Ramstedtilla diagnisoitiin vuonna 2014 haavainen paksusuolentulehdus (Coltis ulcerosa) ja seuraavana vuonna hän perusti pyöräilyseura IBD-Cycling ry:n ja sen tarkoituksena on levittää tietoa sairauksesta.

– Ei sairaus sinällään pelaamista haittaa. Arjessa on vähän ongelmia, kun se aaltoilee. Ei se siis todellakaan mitään estä, mutta itsellä pitää olla hyvä kontrolli ja asiat pitää tehdä niin hyvin kuin pystyy, totesi Ramstedt.

Ramstedt myös jatkoi, että muutamalla entisellä ja nykyiselläkin pelaajalla on tuo sama sairaus, joten kyllä sen kanssa pärjää.

Yhdistystoiminta vie myös aikaa

Ramstedt toimii pelaamisen ohella myös pelaajayhdistyksen varapuheenjohtanana ja se tuottaa aika paljon töitä liittyen jääkiekkoon sekä myös muuhun elämään.

– Olen sitä mieltä, että meillä on maailman toiseksi paras jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistys, mutta tuosta joka voi olla tosin eri mieltä. Totuus on kuitenkin se, että olemme saaneet paljon aikaan ja yhtenä esimerkkinä voidaan sanoa joustokaukaloiden tulon Liigaan, Ramstedt totesi.

Viime aikoina on puhuttu paljon jääkiekon vauhdeista ja yhtenä keinona niiden hillitsemisiksi on mietitty keskiviivan paitsion palauttamista sääntökirjaan.

– Minäkin olen ajatellut, että tuo voisi olla sellainen asia, että sitä kannattaisi kokeilla. Sääntöjen kuitenkin pitäisi olla samat kaikilla ja IIHF:n sekä NHL:n pitäisi siis olla yhdessä rintamassa, jatkoi Ramstedt.

IBD-Cycling ry:n puheenjohtajuus tuottaa myös aika paljon sellaista työtä, mitä pitää tehdä päivittäin.

– Niitä ovat esimerkiksi vaatetilaukset, kisajärjestelyt sekä ilmoittautumisten selvittelyt. Ja somekin tuottaa tuossa työtä. Kaikkea tehdään myös suomalaisen urheilun ja lajin eteen, Ramstedt sanaili.

Politiikkaan?

Ramstedt totesi myös, että moni on kysynyt, että kiinnostaako politiikka, mutta tällä hetkellä on vielä vaikea sanoa, että mitä tulevaisuus uran jälkeen tuo tullessaan.

– Noita asioita ei kannata miettiä vielä kymmeneen vuoteen, mutta koskaan ei kannata sanoa ei koskaan. Ainahan voi olla vaikuttamassa urheilun sisällä, esimerkiksi Jääkiekkoliiton hommissa. Nuo ovat kuitenkin asioita, joita mietitään sitten uran jälkeen, pohdiskeli Ramstedt.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi