Teemu Eronen ratkaisi Kivikylän Areenan taiston

Lukko ja HIFK tarjosivat perjantaina reilu 4 000-päiselle raumalaisyleisölle todella viihdyttävän ja vauhdikkaan kiekkoillan. Yleisö sai kuitenkin poistua pettyneenä Rauman iltaan, sillä ottelu päättyi 1-2 (0-1, 0-0, 1-1).

Avauskaksikymppinen oli vauhdikasta jääkiekkoa, ja siinä molemmilla oli useampikin hyvä maalipaikka. Paikoista huolimatta verkko heilui vain kerran, kun erän puolivälin tienoilla Sakari Salminen alusti, ja Joonas Lyytinen tinttasi voimalla yläkulmaan.

Lukon parhaat paikat syntyivät ylivoimalla, mutta raumalaisen maalivahtikoulun kasvatti Aaro Engren oli ohittamaton.

Lukko tuhlaili

Lukko pääsi kakkoserän ekalla kympillä kahdesti ylivoimalla, joista ensimmäisellä joukkue pääsi painamaan jopa minuutin ja 38 sekuntia viidellä kolmea vastaan. Helsinkiläisten maali oli kuitenkin kuin noiduttu. Lennart Petrell otti kaksi lähes identtisiä huitomisjäähyä.

Vieraat pääsivät puolestaan yrittämään ylivoimalla vajaa kolme minuuttia ennen erätaukoa, mutta heidän tuloksensa oli sama kuin Lukon.

HIFK iski lopussa

Lukon yritys palkittiin kolmannen erän 13. minuutilla, kun Janne Keränen siirsi Engrenin varusteista kimmoneen kiekon tyhjään maaliin.

HIFK pääsi kuitenkin iskemään voittomaalin reilu minuutti ennen päätössummeria. Maalista vastasi viivavedollaan Teemu Eronen. Ottelun loppua hallitsi myös melkoinen tuomari-show, no ei pari Kristian Vikman ja Petri Lindqvist olleet kylläkään missään vaiheessa parhaimmillaan.

HIFK:n voiton tae oli 25 torjunut Engren. Tuohon määrään osui muutama todellinen huippupelastus.

– HIFK tuli tänne todella kurinalaisella pelaamisella. Meidän ylivoimapelaaminen on ollut viimeaikoina todella hyvää, mutta tänään se ei ollut sitä. Se kun kolme kuukautta sitten taisteltiin kymmenen joukkoon, niin se tiivisti tätä joukkuetta, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Maalit:

10.25 0-1 Joonas Lyytinen (Sakari Salminen, Anton Lundell)
52.34 1-1 Janne Keränen (Eetu Koivistoinen, Rony Ahonen)
58.49 1-2 Teemu Eronen (Kyle Quincey)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 14+7+8 = 29

Atte Engren: 10+7+8 = 25

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min

HIFK: 7×2 min

Yleisöä:

4 073

Kierroksen muut ottelut:

Ilves – KalPa 4-1

Jukurit – TPS 2-3 ja
Ratkaisija: Ilkka Heikkinen 60.19

JYP – Tappara 3-2 vl
Ratkaisija: Samuli Ratinen

KooKoo – Ässät 5-1

Sport – SaiPa 1-2

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi