Tappiosta huolimatta Viro haastoi hienosti Kreikan

Viro joutui nöyrtymään Kreikalle A. Le Coq Arenalla pelatussa Nations Leaguen C liigan ottelussa maalein 0-1 (0-1). Seuraavaksi Viro matkaakin lahden yli ja Turkuun kohdatakseen siellä lauantaina Unkarin voittaneen Huuhkaja-ryhmän.

Ottelun avausminuutit olivat täydellistä Kreikan painostusta, mutta pallo saatiin Mikhel Aksalun selän taakse vasta 14. minuutilla. Maalista vastasi Konstantinos Fortounis, joka jatkoi Konstantinos Mitrogloun keskityksen verkkoon. Virolla oli ensimmäiseen varttiin vain yksi puolittainen maalipaikka.

Peli oli edennyt 25. minuutille, kun Konstantin Vassiljev päätti kokeilla kaukaa, mutta Vasilios Barkas onnistui torjumaan tuon alakulmaan suuntautuneen laukauksen. 40.minuutilla Kreikalla oli sivuvapari,mutta Konstantinos Manolasin ohjaus vitosen viivalta osui vain tolppaan.

Viro hyökkäsi – Kreikka kesti

Toisella jaksolla Viron oli pakko panostaa hyökkäyksiin ja he pystyivät luomaankin muutaman ihan hyvän tekopaikan. Virolaisten paras paikka siunaantui 71. minuutille, kun Henrik Ojamaa keskitti oikealta boksiin, mutta Siim Lutsin ohjaus painui taivaan tuuliin.

Oltiin jo erotuomarin antamalla lisäajalla, kun Fortonis oli irti, mutta Aksalun hyvin ajoitettu vastaantulo esti kreikkalaisen maalinteon. Virollakin oli siis muutamia hyviä aihioita, mutta joukkue ei pystynyt murtamaan Kreikan betonista puolustusta.

Maalit:

14. 0-1 Konstantinos Fortounis (Konstantinos Mitroglou)

Kokoonpanot:

Viro: Aksalu | Pikk, Mets, Vihmann, Baranov, Kams | Luts (85. Puri), Vassiljev, Dmitrijev, Ojamaa (80. Tamm) | Anier (63. Zenjov)

Kreikka: Barkas | Lykogiannis, Sokratis, Manolas, Torosidis | Bouchalakis (78. Tziolis), Kourbelis | Pelkas (90+2 Koulouris), Fortounis, Mandalos | Mitroglou (50. Bakasetas)

Perjantai 7.9.

Liiga A

Italia – Puola 1-1 (0-1)

Liiga B

Turkki – Venäjä 1-2 (1-1)

Liiga C

Albania – Israel 1-0 (0-0)
Liettua – Serbia 0-1 (0-1)
Romania – Montenegro 0-0

Liiga D

Färsaaret – Malta 3-1 (2-1)
Azerbaidzan – Kosovo 0-0

Lauantai 8.9.

Liiga A

Sveitsi – Islanti 6-0 (2-0)
Englanti – Espanja 1-2 (1-2)

Liiga B

Pohjois-Irlanti – Bosnia ja Hertsegovina 1-2 (0-1)

Liiga C
Suomi – Unkari 1-0 (1-0)

Liiga D

Valko-Venäjä – San Marino 5-0 (2-0)
Luxemburg – Moldova 4-0 (1-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 299

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi