Tapparan ylivoimapeli tyrmäsi HIFK:n – Anton Levtchi oli kentän kuningas

Tapparan ja HIFK:n nejännessä välieräottelussa ratkaisevassa osassa oli Tapparan tuhoisa ylivoima. Nokia Arenalla pelattu ottelu päättyi numeroihin 5-2 1-0, 3-1, 1-1). Tappara johtaa sarjaa otteluvoitoin 3-1.

– Oli hieno kamppailu, kun HIFK tuli todella vahvasti. Todella hyvää kamppailupelaamista, eikä kentällä ollut paljon tilaa. Ei tämä tästä varmasti helpommaksi muutu, sillä HIFK tulee varmasti edelleen kovaa, paalutti Jussi Tapola CMorella.

Tasaisessa avauserässä HIFK pääsi ylivoimalla 15. minuutilla, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta helsinkiläiset eivät onnistuneet saamaan kiekkoa Christian Heljangon selän taakse. Tappara puolestaan käytti oman ylivoimansa hyödykseen, kun Niko Ojamäki laukoi b-pisteeltä 34 sekuntia ennen erätaukoa kiekon verkkoon.

– Meiltä erittäin hyvä erä. Harmi vaan, kun emme saaneet ylivoimalla maalia aikaiseksi. Pelimme oli luokkaa parempaa kuin keskiviikkona, totesi Otso Rantakari CMorella.

Jonathan Davidsson tuplasi Tapparan johdon, kun toista erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia. Ruotsalaislaitahyökkääjän laukaus yläkaarelta upposi Roope Taposen selän taakse. Eetu Koivistoiselle tuomittiin kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä erän 12. minuutilla. Tappara pyöritti ylivoimaansa minuutin ja 38 sekuntia, kun Kristian Tanus laukoi kiekon nollakulmasta puolustaja Eddie Larssonin varusteiden kautta verkkoon. Pari minuuttia edellisestä Leevi Teissala laittoi Tapparan kentällisen solmuun ja rikkoi HIFK:n kuparisen. Pari minuuttia Teissalan osuman jälkeen Tapparan tuhoisa ylivoima iski jälleen, kun Tanus jätti toiseen aaltoon ja Anton Levtchi laukoi kiekon verkkoon.

– Tunteet on ollut pinnassa. Hienoa kun ylivoima toimii, paalutti Niko Ojamäki CMorella.

Peli alkoi olla taputeltu ajassa 48.20, kun Casimir Jürgens laukoi päätylaudan ja Taposen varusteiden kautta kiekon verkkoon. Pari minuuttia ennen loppua HIFK sai vielä vähän lohtua, kun Julius Nättinen laukoi joukkueensa toisen maalin.

– Puolustimme tänään paremmin kuin viimeksi, mutta vielä pitää viisastua, totesi Ville Peltonen CMorella.

Maalit:

19.26 1-0 Niko Ojamäki (Jori Lehterä) yv
25.27 2-0 Jonathan Davidsson (Anton Levtchi, Ben Thomas)
33.12 3-0 Kristian Tanus (Levtchi, Maksim Matushkin) yv
35.40 3-1 Leevi Teissala
37.36 4-1 Levtchi (Tanus, Christian Heljanko)
48.20 5-1 Casimir Jürgens (Thomas, Juuso Ikonen)
57.55 5-2 Julius Nättinen (Einari Luhanka, Christian Kåsastul)

Torjunnat:

Christian Heljanko: 8+5+10 = 23
Roope Taponen: 7+3+3 = 13

Jäähyt:

Tappara: 5×2 min
HIFK: 7×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi