KooKoon ryöstöretki onnistui Petteri Nikkilän jatkoerän tykityksellä

Tappara ja KooKoo käynnisti oman välieräsarjansa perjantaina Tampereen Nokia Arenalla. Ensimmäinen ottelu päättyi KooKoon voittoon Petteri Nikkilän jatkoerän tykityksellä 4-3 (0-2, 3-1, 0-0, 1-0).

– Tappio harmittaa luonnollisesti, mutta nyt on saatu sarja käyntiin. Tästä saatiin oppia joten voimme kehittää omaa peliä, sanaili Jussi Tapola CMorella.

Tappara villitsi Nokia Arenan kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun Joona Luoto pääsi Veli-Matti Vittasmäen pystysyötön jälkeen nousuun laidalta. Luoto pamautti suorasta luistelusta kiekon voimalla etukulmaan ohi Nick Malikin. Tuosta maalista ehti kulua ainoastaan 45 sekuntia, kun Mikael Seppälä tulitti Austin Bradyn pakki-pakki -syötön jälkeen kiekon toistamiseen KooKoon maaliin. Brady sai kiekon tilanteessa Patrik Virran voittaman aloituksen jälkeen ja Virta puolestaan ehti vielä itse tekemään liikkuvaa maskia Malikin eteen.

– Maali tuli vaikka kuti ei lähtenyt sinne minne piti, sen piti mennä sinne räpsän puolelle yläkulmaan, no hyvä näin, totesi Luoto CMorella.

Kim Strömberg iski kahdesti

KooKoo tuli maalin päähän ottelun puolivälissä, kun Teemu Engbergin laukaus puolustajan jaloista yllätti Christian Heljangon. Erää oli pelattu 15 minuuttia, kun Kim Strömberg toi kouvolalaiset tasoihin ylivoimalla, mutta vain 56 sekuntia myöhemmin Joni Tuulola vei Tapparan uudelleen kuskin paikalle. Puolitoista minuuttia myöhemmin Strömberg siivosi Teemu Rautiaisen laukauksen jälkeisen irtokiekon maaliviivalta verkkoon.

– On tosi hieno pelata, olemme pystyneet parantamaan kokoajan. Mielestäni me liikumme paljon paremmin, sanaili Strömberg.

Tiukkaa playoff-pelaamista

Kolmannen erän ensimmäiseen kahteen minuuttiin kumpikin oli jo kertaalleen huippupaikassa. Kolmisen minuuttia ennen erän päätöstä oli Otto Rauhala nokikkain Malikin kanssa, mutta mies oli hieman huonossa asennossa eikä onnistunut. Hieman tuon jälkeen Joose Antonen oli menossa läpi, mutta puolustus pystyi estämään maalinteon viime hetkellä.

– Nyt on vähän parempi fiilis katsomossa kuin viime keväänä. Tänään on ollut tiukkaa playoff-pelaamista, sanaili KooKoon Heikki Liedes.

Jatkoerää oli yhdeksän ja puoli minuuttia, kun KooKoo pääsi vastahyökkäykseen, joka päättyi Petteri Nikkilän tykitykseen. Näin kouvolalaisten ryöstöretki Tampereelle onnistui. Älykiekkodata kertoi Nikkilän laukauksen nopeudeksi 137,4 kilometriä tunnissa.

– Ei ihan parasta esitetty, mutta tehtiin siinä tokassa erässä kolme maalia, sanaili Nikkilä

Maalit

6.38 1-0 Joona Luoto (Veli-Matti Vittasmäki, Otto Leskinen)
7.22 2-0 Mikael Seppälä (Austin Brady, Patrik Virta)
30.16 2-1 Teemu Engberg (Peetro Seppälä, Kasperi Ojantakanen)
35.28 2-2 Kim Strömberg (Petteri Nikkilä, Teemu Rautiainen) yv
36.24 3-2 Joni Tuulola (Tyler Morley, Luoto)
35.57 3-3 Strömberg (Rautiainen, Seppälä)

Torjunnat:

Christian Heljanko: 8+8+6+0 = 22
Nick Malik: 6+3+8+5 = 22

Jäähyt:

Tappara: 2×2 min + Anton Levtchi 10 min
KooKoo: 1×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi