Tappara voittoon vauhdikkaassa kärkiottelussa

Tuosta käynnistyi Liigan kärkiottelu Lukko - Tappara.

Lukko kärsi keskiviikkona tappion Tapparalle maalein 1-2 (0-0, 0-2, 1-0). Lukolta oli monta avainpelaajaa flunssan kourissa.

– Tänään oli meidän näköistä peliä. Lähtömme peliin oli haasteellinen, mutta ei se lopulta näkynyt. Voisi nuo tuomiot joskus kääntyä myös vähän meille, sanaili Lukko-luotsi Marko Virtanen.

SM-liigan kärkikamppailussa Kivikylän Areenassa keskiviikkona Lukko sai sai vastaansa Tapparan. Raumalaisryhmä lähti otteluun vahvasti varamiehisenä, sillä sen kokoonpanosta puuttuivat Anrei Hakulinen, Linus Nyman, Henri Ikonen, Antti Saarela, Josh Kestner ja Samuel Jukuri. Lukko sai kuitenkin kasaan 19 kenttäpelaajaa sekä kaksi maalivahtia, sillä kokoonpanon täydensivät Lenni Hämäläinen ja Miro Järvenpää. Hämäläisellä oli ennen tätä iltaa vyöllään seitsemän liigaottelua. Järvenpää puolestaan korkkasi liigajäät keskiviikkona.

Ensimmäisen kymppiin Tapparalla vihellettiin kolme kakkosta ja Lukolle kaksi. Tuon jälkeen erässä ei sitten tilastomerkintöjä tullutkaan, mutta kaksikymppinen oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Ottelun puolivälissä Lukon Kim Nieminen sai estämiskakkosen. Nieminen ehti istumaan boksissa ainoastaan 21 sekuntia, kun Niko Ojamäki laukoi yläkaarelta kiekon ohi sivuttaisliikkeessä olleen Artjom Zagidulinin. Petteri Puhakka tuplasi Tapparan johdon viitisen minuuttia ennen erätaukoa rangaistuslaukauksesta.

Lukko tuli neljä ja puoli minuuttia ennen erän päätöstä maalin päähän, kun Otto Somppi ohjasi Samuli Piipposen laukauksen verkkoon. Loppuhetkillä Lukon pelatessa ilman maalivahtia Shaun Heshkalla oli paikka maalin kulmalla, mutta mies huitoi vain lumet kiekon päältä. Näin pinnat lähti Tampereelle.

– Oli meiltä todella kova taistelu. Olemme tällä hetkellä pelillisesti Lukkoa jäljessä, mutta tänään Christian Heljanko pelasi ihan huippupelin. En tiedä oliko ansaittu voitto. Lukolta puuttui kovia miehiä, mutta ei se tänään näkynyt, paalutti Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Maalit:

30.17 0-1 Niko Ojamäki (Valtteri Kemiläinen, Jori Lehterä) yv
35.05 0-2 Petteri Puhakka (rl)
56.33 1-2 Otto Somppi (Samuli Piipponen, Gabriel Fontaine)

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 5+7+2 = 14
Christian Heljanko: 10+9+6 = 25

Jäähyt:

Lukko:
Tappara:

Yleisöä:

4 123

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi