Tappara väänsi TPS:n siltaan

Tappara maanantai-iltana Nokia Areenassa TPS:n maalein 3-1 (0-0, 2-0, 1-1). Tamperelaiset johtavat finaalisarjaa 3-0 ja mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla tiistaina Turussa.

Avauserän ainoa tilastomerkintä oli Kristian Kuuselan saama kaksiminuuttinen vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Kaksikymppinen oli vauhdikasta ja tasaista lätkää, sillä Christian Heljanko torjui kuusi kertaa ja Andrei Karejev seitsemän.

Kapellimestari Levtchi tarjoili kaksi

Toista erää oli pelattu noin 11 minuuttia, kun Veli-Matti Savinainen laukoi TPS-puolustajien välistä kiekon Karejevin ulottumattomiin. Anton Levtchi teki ylivoimamaaliin erinomaisen esityön. Puolitoista minuuttia ennen erätaukoa Otto Leskinen pääsi laukomaan suoraan Waltteri Merelän tarjoilemaan vastapalloon ja tuloksena oli se, että Karejev oli tilanteessa täysin vailla mahdollisuuksia.

– Ei päästy paikoille, jouduimme pelaamaan pitkiä pätkiä omissa. Jatkossa pitää pysyä kiekossa ja yrittää päästä maalipaikoille. Kaikkien pitää ottaa kolmannessa erässä pari napsua eteenpäin, totesi Ruben Rafkin CMorella.

Petteri Puhakka ratkaisi

Kolmatta erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, kun Jack Rodewald toi turkulaiset maalin päähän. Rodewald nosti maalin edestä kiekon verkkoon ja esityön tuohon osumaan teki Juraj Slafkovsky. Peliä oli jäljellä minuutti ja 19 sekuntia, kun Petteri Puhakka laukoi siniviivalta kiekon tyhjään turkulaismaaliin

– Saimme muutaman paikan enemmän kuin Tappara, mutta se ei paljon tyydytä, kun tuli turpiin. Meidän pitää päästä paremmin maalille. Jatkossa pitää mennä vaihto vaihdolta ja peli kerrallaan, paalutti TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas.

Maalit:

31.09 1-0 Veli-Matti Savinainen (Anton Levtchi, Kristian Tanus) yv
38.31 2-0 Otto Leskinen (Waltteri Merelä, Levtchi)
44.36 2-1 Jack Rodewald (Juraj Slafkovsky, Tyler Steenbergen)
58.51 3-1 Petteri Puhakka (Savinainen, Patrik Virta) tm

Torjunnat:

Christian Heljanko: 6+8+8 = 22
Andrei Karejev: 7+3+2 = 12

Jäähyt:

Tappara: 1×2 min
TPS: 1×2 min

Yleisöä:

12 075

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi