Tappara runkosarjan voittoon kukistettuaan Ilveksen

Perjantai-illan Tampereen paikallinen Nokia Arenassa päättyi Tapparan voittoon 5-3 (1-0, 2-1, 2-2). Voitto tiesi sitä, että Tappara voitti kauden 2022 – 23 runkosarjan.

Tappara tuli kovaa päälle heti alusta ja se tuotti myös tulosta, sillä Jonathan Davidsson pääsi laukomaan hyvän karvauksen jälkeen kiekon Marek Langhamerin selän taakse. Maalin lisäksi erän tilastomerkintöjä oli ainoastaan Joona Ikosen saama kaksiminuuttinen mailasta kiinnipitämisestä kymmenen sekuntia ennen erätaukoa.

Toista erää oli pelattu puolitoista minuuttia, kun Niko Ojamäki pääsi ylivoimalla laukomaan maalin kulmalta Tapparan jo kahden maalin karkumatkalle. Erän 13. minuutilla Christian Heljanko pudotti Les Lancasterin laukoman kiekon jalkoihinsa ja siihen iski ensimmäisenä Henrik Haapala, joka toi siis Ilveksen peliin mukaan. Erää oli jäljellä pari ja puoli minuuttia, kun Maksim Matushkin pääsi laukomaan b-pisteiden välistä ja kiekko painui kaamean maskin takana olleen Langhamerin selän taakse.

Kolmatta erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, kun Marcus Davidsson sai Ilves-puolustajan avauksen maalin takaa. Ruotsalainen käänsi nopeasti maalin kulmalle ja siellä päivysti Mikael Seppälä, joka ohjasi kiekon verkkoon. Ilves tuli kuitenkin nopeasti uudelleen kahden maalin päähän, kun Les Lancaster onnistui viimeistelyssä. Pari ja puoli minuuttia Lancasterin osuman jälkeen Waltteri Merelä laittoi ranteet lukkoon sisäkaarella ja kiekko upposi takakulmaan. Ilves kuittasi taas nopeasti, kun Eetu Päkkilä sooloili kiekon Heljangon selän taakse.

– Puhuimme aamulla, että ailahtelevan vaiheen jälkeen pitää löytää se oikea play offs -vaihde. Kyllähän me nyt olemmekin oikealla tiellä. Mielestäni olimme tänään parempia. Kasvoimme kauden aikana ihan hyvin joukkueena, paalutti Merelä.

Perjantain pelien jälkeen runkosarjan kolme parasta on selvillä, sillä Tapparan takana Ilves on toinen ja Lukko kolmas. Kärpät ja HIFK taistelevat lauantaina tahoillaan siitä, että kumpi on kuudes. Kymppipaikasta on vielä kova taistelu HPK:n, KooKoon ja Jukurien kesken. Ennen viimeistä peliä HPK:lla on 82, KooKoolla 81 ja Jukureilla 80 pistettä. Tuon trion viimeiset pelit ovat Ilves – HPK, Kärpät – Jukurit sekä TPS – KooKoo. Play offs -karsintojen eli säälipleijarien toinen pari on selvillä ja siinä kohtaavat TPS ja Ässät, mutta epäselvää on vielä se, että kumpi aloittaa kotona.

Maalit:

3.39 1-0 Jonathan Davidsson (Marcus Davidsson, Maksim Matushkin)
21.35 2-0 Niko Ojamäki (Kristian Tanus, Jori Lehterä) yv
32.32 2-1 Henrik Haapala (Les Lancaster, Joona Ikonen)
37.28 3-1 Matushkin (Geoff Platt, Casimir Jürgens)
44.28 4-1 Mikael Seppälä (M. Davidsson, Petteri Puhakka) yv
45.13 4-2 Lancaster (Haapala, Jarkko Parikka)
47.49 5-2 Waltteri Merelä (Lehterä)
48.11 5-3 Eetu Päkkilä (Lancaster, Marek Langhamer)

Torjunnat:

Christian Heljanko: 4+7+5 = 16
Marek Langhamer: 10+5+3 = 18

Jäähyt:

Tappara: 3×2 min
Ilves: 3×2 min

Yleisöä:

Illan muut pelit:

HIFK – TPS 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
HPK – JYP 4-2 (0-1, 1-0, 3-1)
KooKoo – SaiPa 4-3 ja (1-1, 0-1, 2-1, 1-0)
Pelicans – KalPa 6-2 (0-0, 4-0, 2-2)
Sport – Ässät 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 35

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi