Lukolle taisteluvoitto Hakametsän perjantai-illasta

Tappara sai perjantaina Hakametsään vieraakseen Lukon. Kumpikin joukkue on aloittanut kautensa mollimoittoisesti, sillä kirvesrinnat oli taulukossa ennen peliä sijalla 11. ja Lukko pari pykälää ylempänä. Lukko poistui kentältä voittajana, sillä taululla oli 60 minuutin jälkeen numerot 1-2 (0-1, 0-0, 1-1).

Lukon vastuuvalmentaja Marko Virtanen puhui joukkueensa vaikeuksista Länsi-Suomen haastattelussa ja totesi, että heillä on ryhmäytyminen vielä kesken. Tappara on puolestaan Liigan huonoin ylivoimajoukkue tällä hetkellä.

– Nyt niitä ollaan jo harjoiteltu ja treeneissä on saatu jopa maaleja, naurahti Anton Levtchi CMorella.

Tappara aloitti vahvasti, mutta erässä 10 kertaa torjunut Lassi Lehtinen oli ohittamaton. Erää oli 15 minuuttia, kun Anrei Hakulinen ja Scott Pooley alustivat Matthew Abtille paikan, jonka laukaus sitten yllätti kaamean maskin takana olleen Christian Heljangon.

Maalivahdit silkkaa rautaa

Toista erää oli pelaamatta kuutisen minuuttia, kun Tappara pääsi alivoimalla kahdella yhtä vastaan, mutta Lehtinen nollasi lopulta Waltteri Merelän yrityksen. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Brady Austinille 2+10 minuuttinen selästä taklaamisesta.

Videotarkastukset värittivät

Tappara onnistui tasoittamaan ylivoimalla, kun Merelä laukoi kaarelta verkkoon kolmannen erän kahdeksannella minuutilla. Lukko siirtyi kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua uudelleen johtoon, kun Hakulinen teki maalin edestä todellisen räkämaalin, mutta minuutti myöhemmin Levtchi laukoi kiekon Lehtisen selän taakse. Tuo osuma hylättiin kuitenkin maalivahdin häirintänä.

– Tiesimme, että pelistä vaikea ja tasainen matsi, mutta hyvää oli, että saimme taisteluvoiton. Puhuimme toisella tauolla, että lopussa pelin pitää olla yksinkertaista. Rauma on hieno kaupunki ja hyvin on äijät ottanut mut vastaan. Mun vahvuudet on liike ja olen sellainen hyökkäävä puolustaja, totesi Noel Pietilä CMorella.

Tappara yritti sisulla ja sydämellä voittomaalia ilman maalivahtia, mutta Lukon puolustus ja Lehtinen kestivät loppuun asti.

Maalit:

14.42 0-1 Matthew Abt (Anrei Hakulinen, Scott Pooley)
47.12 1-1 Waltteri Merelä (Charles Bertrand, Kristian Kuusela) yv
56.51 1-2 Hakulinen (Pooley, Arttu Ilomäki)

Torjunnat:

Christian Heljanko: 5+8+7 = 20
Lassi Lehtinen: 10+8+11 = 29

Jäähyt:

Tappara: 1×2 min + Brady Austin 10 min
Lukko: 3×2 min

Kierroksen muut ottelut:

SaiPa – Ässät 3-4 (0-2, 2-1, 1-1)
Pelicans – KooKoo 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
KalPa – TPS 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
HIFK – Kärpät 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 77

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi