Tapahtumarikas perjantain avauspätkä Sordon nimiin

Rallin MM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan viikonlopun aikana Monzassa. Torstaina ajettiin ensimmäisenä erikoiskoe, jonka nopein kuljettaja oli Toyotan Sebastien Ogier. Perjantaihin lähdettiin Ogierin johtaessa kisaa, mutta johtopaikka vaihtui ensimmäisellä erikoiskokeella Scorpionilla.

Pätkällä riitti tapahtumia, sillä Ogier ajoi shikaanina ollutta heinäpaalia päin ja samanlaisen kohtalon koki myös perässä tullut Hyundain Thierry Neuville. Tapahtumia riitti myös hallitsevalla maailmanmestarilla Ott Tänakilla, jolla kuljettajan puolen ovi aukesi kesken erikoiskokeen. Myös viimeisten kilometrien aikana oli jotain hämminkiä, sillä aika heikkeni loppua kohden.

Suomalaiskuljettajat olivat hyvässä vauhdissa, sillä M-Sportin Esapekka Lappi oli erikoiskokeella toinen ja nousi kokonaiskilpailussa kakkoseksi. Kalle Rovanperä puolestaan oli aamun paras Toyotallaan ja oli erikoiskokeen maalissa kolmas. Kokonaiskilpailussa Rovanperä nousi neljänneksi, 0,8 sekunnin päähän Ogierista.

Myös Teemu Suninen oli alkuun kovassa vauhdissa M-Sportin Fordillaan, mutta viimeisellä osuudella Sunisen aika hidastui ja hän oli maalissa vasta kuudenneksi nopein jääden Toyota-kolmikon taakse. Aamupäivän nopeinta aikaa piti Hyundain Dani Sordo, joka nousi kilpailun kärkeen. Erikoiskokeella espanjalaisen ero Lappiin oli 4,6 sekuntia, joka on sama myös kokonaiskilpailussa.

Päivän toinen erikoiskoe ajetaan samalla pätkällä perjantaina kello 11:08 Suomen aikaa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Hyundai Motorsport

Views: 110

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi