Tänak johtaa Suomen MM-rallia – Lapilla karmea aloitus

Jyväskylän MM-ralli käynnistyi Harjun erikoiskokeella torstai-iltana. Nopeinta aikaa piti M-Sportin Ott Tänak, jonka ero toiseksi nopeinta aikaa pitäneeseen Thierry Neuvilleen oli 1,1 sekuntia. Tänakin tallikaveri Sebastien Ogier piti kolmanneksi kovinta aikaa.

– Se meni ihan hyvin. Oli tärkeintä, että tämä pätkä meni ilman virheitä. Ott oli todella nopea ja hän teki uskomattoman hyvän ajan, mutta huomenna kilpailu vasta kunnolla lähtee käyntiin, Ogier kiteytti.

Neljänneksi nopeinta aikaa piti Citroënilla Craig Breen, joka jäi Ogierista 0,1 sekuntia ja kärkiajasta 1,6 sekuntia. Paras suomalainen Harjun erikoiskokeella oli Toyotan Jari-Matti Latvala. Latvala jäi Breenin ajasta 0,6 sekuntia ja lähtee huomiseen 2,2 sekunnin takaa-ajoasemasta kärkeen nähden.

– Hyvä, että saatiin ralli alkuun. Jotenkin on ollut koko päivä odottamista. Ihan hieno fiilis tuolla Harjulla on, siitä ei pääse mihinkään, mutta se on aina vaikea aloitus siellä, Latvala totesi.

– Kohtuullinen aloitus kyllä, kohtuu tyytyväinen olen. Muutamien ykkös- kakkosvaihteiden vaihtojen kanssa pikkuisen ongelmaa, se meni huonosti ja me hävittiin vähän aikaa siinä. Tärkeintä on se, että päästiin ehjästi läpi ja pääsee ralli alkamaan.

Suomalaisittain ilon aiheita antoi myös Juho Hänninen, joka jäi kärjestä vain 2,7 sekuntia. Eroa edellä ajavaan Hayden Paddoniin jäi 0,2 sekuntia. Hänninen tuntui olevan päivän päätteeksi hyvällä tuulella.

– Ihan ok, yritin ajaa tosi siististi, että siihen nähden oli se ihan nopea, vaikka kyllähän ne pojat sieltä takaa kovaa tulivat. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä, kun siellä on niin pirun ahdasta välillä, niin ei voi hirveästi esiintyä, Hänninen pureskeli.

Lappi ei ollut tyytyväinen päivän suoritukseen

Iloista naamaa ei nähty kahtena edellisenä vuonna omaa luokkaansa Jyväskylässä dominoineelta Esapekka Lapilta Harjun pätkän jälkeen. Autosta nousi hyvin pettyneen oloinen kaveri, kun Toyota kaarsi Paviljongin media zonelle.

– Ei jäänyt kyllä kerrottavaa hirveästi. Norjalainen kilpakumppani oli ajanut shikaania päin ja se oli sitten tukossa se shikaani, pakko oli ajaa päin. Toivottavasti ei ole pyörän kulmat sekaisin. Ei siitä mahtunut ohitse mistään, Lappi harmitteli.

M-Sportin Teemu Suninen ajoi 0,3 sekuntia Lappia nopeamman ajan, mutta tuusulalainen ei ollut todennäköisesti tyytyväinen kilpailun alkuunsa, sillä mies ei ollut juttutuulella, vaan ajoi ohitse media zonella odottavan toimittajajoukon.

Ralli jatkuu perjantaina aamulla kello 7:12 Halisen erikoiskokeella. Siitä lähtee sitten käyntiin pitkä perjantaipäivä, joka päättyy sitten illalla Harjun toisen vedon jälkeen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi