Tampereen Kannen areena isännöi jääkiekon MM-kisoja keväällä – Liput menneet hyvin kaupaksi

Jääkiekon MM-kisat pelataan keväällä 2022 Tampereella ja Helsingissä. Tampereella pelipaikkana on joulukuussa avattava uusi Tampereen Kannen areena. Areenalla tehdään vielä viimeistelyjä, mutta vajaan kuukauden päästä se on täydessä pelikunnossa.

Tampereen Kannen areenan lähistö, rautatieasemaa ympäröivät lähikadut, muuttuvat kisojen ajaksi kävelykaduiksi. Radan vieressä oleva iso parkkipaikka puolestaan muutetaan Fan Zone-alueeksi.

– Fan Zonet ovat oleellinen osa kisoja ja ne luovat mahdollisuuden myös niille, joilla ei ole lippua kisoihin, päästä kisatunnelmaan ja katsomaan kisoja isommalla porukalla, MM-kisojen 2022 pääsihteeri Heikki Hietanen toteaa.

Fan Zone ei ole ainoastaan Tampereella, vaan myös Helsingistä löytyy sellainen. Pelipaikkana pääkaupungissa on jo monille kisavieraille tutuksi tullut Hartwall Arena. Helsingissä Fan Zoneja on kaksi, toinen sijaitsee ihan Arenan tuntumassa ja toinen kauppakeskus Triplassa.

– Molemmissa kaupungeissa olemme lähteneet siitä, että Fan Zonien saavutettavuus on hyvä ja ne ovat lähellä areenoita. Helsingissä olemme lähteneet hakemaan aivan uutta konseptia ja se löytyi hyvin läheltä, päästiin sisätiloihin Mall of Triplaan, Hietanen iloitsee.

Lippuarvonta oli onnistunut ratkaisu

Tulevien kisojen osalta on tehty myös muita uudistuksia. Niistä yksi on lipunmyyntiin liittyvä uudistus. Jalkapallon EM- ja MM-kisoista tuttu lippuarvonta on näiden kisojen myötä rantautunut myös jääkiekkoon.

– Miesten MM-kisoissa tällaista ei ole koskaan ollut, mutta U20-poikien MM-kisoissa tällainen oli kyllä. Sieltä benchmarkattiin hieman asioita ja järjestettiin se sitten ensimmäistä kertaa. Se meni oikein hyvin, Hietanen kertoo.

Lippuja rekisteröitiin 300 000 kappaletta ja Hietasen mukaan ostokyselyitä tuli 1,6 miljoonaa. Jotka olivat rekisteröityneet lippuarvontaan, pääsivät parilla kierroksella ostamaan vapautuneita lippuja, joita tuli jokaiselle kierrokselle lisää.

– Tällä hetkellä Tampereen osalta Suomen pelit ja finaaliviikonlopun pelit ovat aika lailla loppuunmyytyjä, mutta haluamme korostaa sitä, että lisää lippuja tulee, kun pääsemme analysoimaan tuota hallia ja muilta kansainvälisiltä toimijoilta vapautuu myös lippuja näihin Suomen peleihin.

– Ei kannata vielä toivoa menettää, Hietanen lohduttaa.

Helsingin ja Tampereen otteluiden osalta nyt on avoin lipunmyynti menossa ja pääsihteerin mukaan Tampereella niissä otteluissa, missä Suomi ei pelaa, on lippuja vielä tarjolla. MM-kisat pelataan 13.-29. toukokuuta 2022.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi