Tampa Bayn GM Steve Yzerman nappasi jättipotin

New York Rangers ja Tampa bay Lightning tekivät kaupan, josta puhuu koko NHL.

NHL:n tämän kauden siirtoaika umpeutui maanantaina. Siirtoajan lopulla NHL:n maaperä järähti oikein kunnolla, kun New york Rangers ja Tampa Bay Lightning solmivat suurkaupan, jossa vaihdetaan pelaajia ja varausvuoroja. Rangers luopuu kapteenistaan puolustaja Ryan McDonaghista ja hyökkääjä J.T. Millerstä. Joukkue saa vastineeksi Vladislav Namestnikovin sekä kaksi nuorta lupausta Brett Howdenin ja Libor Hajekin. Kauppaan kuului myös varausvuoroja tuleviin Drafteihin.

Tampa Bayn GM Steve Yzermania on jo ehditty ylistää monelta taholta syntyneen kaupan johdosta. Tampa on nyt valmis kevään/kesän pudotuspeleihin.

On täysin selvää, että New Yorkissa on jälleen aloitettu se kuuluisaksi tullut ”jälleenrakennus”- Mielestäni se, että Rangers joutuu vuosi toisensa perään luopumaan johtavista pelaajistaan ja luovuttamaan taistelun on todella ikävää, kun otetaan huomioon seuran upeat perinteet.

Kun tähän vielä lisätään se fakta, että Rangers menetti myös Rick Nashin ennen siirtoajan umpeutumista Bostoniin, jolla on mahdollisuuksia taistella itsensä pitkälle tällä kaudella, niin voi vain todeta, että Madison Square Gardenin isännät eivät pääse nostelemaan Stanley Cupia kovinkaan pian.

Jokinen teki tilaa Vanekille

Suomalaisten kannalta se tärkein uutinen kuultiin Columbuksen suunnalta, kun Blue Jackets kauppasi Jussi Jokisen Vancouveriin. Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen hankki riveihinsä Thomas Vanekin.

Kekäläinen on tullut tunnetuksi NHL ympyröissä GM:nä, joka uskaltaa tehdä radikaalejakin hankintoja. Hockey News kirjoitti, että 34 vuotias Vanek tuo Joukkueeseen kaivattua tehoa ylivoimaan, joka onkin ollut todella huonoa tällä kaudella.

Jussi Jokisen kuluva kausi on ollut tuulinen. Can on suomalaisen neljäs seura. Toivottavasti hän saa Vancouverissa peliaikaa, jotta Jokinen saisi päättää upean uransa tyylillä. Olisi todella ikävää, jos Jokisen taival NHL:ssä päättyisi kiertolaisena.

Teksti: Juho Kojima

Lähteet: TSN,  NHL.com ja Hockey News

 

 

 

 

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi