Synkkä avauserä Lukon surma – Pelicans vei pisteet Lahteen

Lukko kärsi tiistaina jo viidennen peräkkäisen tappionsa, kun ottelu Kivikylän Areenalla Pelicansia vastaan päättyi 2-5 (0-4, 1-0, 1-1). Ottelu ratkesi jo avauserässä, sillä se oli Lukon osalta umpisurkea ja Pelicans mättikin siihen peräti neljä kaunista osumaa.

Pelicans antoi Lukolle avauserässä todellista sokkikäsittelyä, sillä lahtelaiset tykittivät kiekon peräti neljä kertaa raumalaismaaliin. Maaleista vastasivat Jesse Mankinen, Libor Sulak, Aleksi Mustonen ja Roope Elimäki.

Mankisen maalin syntyhetkellä ottelua oli pelattu vain 50 sekuntia ja kolmannen maalin jälkeen ajassa 12.56 sai Lukko-vahti Kaapo Kähkönen sai tarpeekseen ja tilalle maalille luisteli Lassi Lehtinen, joka siis joutui antautumaan erässä kertaalleen.

Torjuntoja Kähköselle merkittiin 11 ja Lehtiselle puolestaan vain kaksi. Pelicansin veräjänvartija Janne Juvonen ehti kiekon tielle kymmenen kertaa.

Lukko piristyi

Toinen kaksikymppinen oli pelillisesti melko selvä Lukon hallintaa, sillä Lehtinen joutui torjuntatöihin vain viisi kertaa, kun taas Juvoselle niitä merkattiin 12.

Hallinnasta huolimatta raumalaisjoukkue onnistui maalinteossa vain kertaalleen, kun Eetu Koivistoinen vippasi kiekon maalin kulmalta verkkoon erän kahdeksannella minuutilla. Samassa tilanteessa voimiaan maalinedustaistelussa mittailivat Lukon Jere Friberg ja Pelicansin Antti Tyrväinen.

Aku Kestilä sammutti Lukon kirin

Pelicans onnistui kolmannen erän kahdeksannella minuutilla tekemään viidennen maalinsa, kun Kärpistä kesken kauden Lahteen lainalle siirtynyt Aku Kestilä onnistui ylivoimalla. Lukko pääsi puolestaan erän ekalla kympillä kahdesti ylivoimalle, mutta kiekkoa ei saatu millään Juvosen selän taakse.

– Aku on lainassa Kärpistä ja hän on meille todella tärkeä keskikaistan sentteri. Hän pysyy hienosti tuolla kaistallaan, kehui Pelicans-luotsi Petri Matikainen Kestilää.

Kestilän ylivoimaosuman lisäksi lahtelaiset pääsi yrittämään kahdesti miesylivoimalla, mutta niillä kerroilla tulosta ei syntynyt. Lukko sai vielä vähän lohtua, kun Peter Tiivolan aloitusvoiton jälkeen lahtelaispuolustaja sähläsi kiekon omaan maaliin.

– Tänään tuli täältä iso voitto. Olimme tänään vahvoja ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, se ratkaisi. Alussa olimme vahvoja sekä tehokkaita ja teimme vielä neljä hienoa maalia. Toinen erä oli vähän hankala, kun Lukko oli kaikkialla meitä edellä, mutta ei annettu kuitenkaan kuin yksi maali, jatkoi Matikainen.

– Tänään ei ollut mitään jakoja, Pelsu oli parempi. Nyt kun eletään 2000-lukua, niin täytyy olla tarkkana, että mitä sanoo ettei vaan loukkaa ketään. Pelaajat laittaa itsensä likoon kentällä joka ilta ja siellä voi tulla myös mustelmia tai joku ruhje kroppaa tai henkiseen mieleen. Tämän kauden aikana on joutunut aika monta kertaa koville voittaa kovia pelejä, siinä sitä riittää työsarkaa. Ei kuitenkaan selitellä enempää. Ei tässä mitään hyvää ollut, jos sä olet tuolla noin, että me ei keritä yhteenkään kiekkoon viikosta toiseen ja kaveri pystyy blokkaamaan pelissä kymmenen laukausta. Tää jääkiekko sattuu, se vaan on semmoista. Jääkiekko on kamppailupeli, manaili pettynyt Lukko-luotsi Pekka Virta.

Maalit:

0.50 0-1 Jesse Mankinen (Jesse Saarinen)
10.45 0-2 Libor Sulak (Mikko Kousa, Aleksi Mustonen) yv
12.56 0-3 Mustonen (Antti Tyrväinen, Taavi Vartiainen)
18.20 0-4 Roope Elimäki (Kousa, Severi Lahtinen)
27.33 1-4 Eetu Koivistoinen (Johan Motin, Janne Niskala)
47.08 1-5 Aku Kestilä (Juha Leimu, Mankinen) yv
58.21 2-5 Peter Tiivola yv

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 11+ – + – = 11
Lassi Lehtinen (12.56): 2+5+8 = 15

Janne Juvonen: 10+12+6 = 28

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min
Pelicans: 3×2 min

Yleisöä:

3 504

Kierroksen muut ottelut:

Jukurit – Ässät 3-4
KalPa – Ilves 2-1
KooKoo – HPK 1-2
Kärpät – Sport 4-2
SaiPa – Tappara 2-3 ja
ratkaisja: Sebastian Repo 63.25

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi