Sveitsi pilkuilla jatkoon – Kylian Mbappe epäonnistui

Sveitsi yllätti Ranskan Bukarestissa rangaistuspotkukilpailuun venyneessä ottelussa 4-3. Varsinainen peliaka päättyi 3-3 ja maalittoman jatko-ottelun jälkeen jokainen sveitsiläinen onnistui pilkulta.

Haris Seferovic vei Sveitsin johtoon, kun ottelua oli pelattu 15 minuuttia. Ranska ei oikein saanut peliään käyntiin avausneljävitosella, sillä pallonhallintakin oli heille vain 54-prosenttisesti. Laukaukset kirjattiin Ranskalle 4-3, mutta sen ainoan kohti maalia sai siis Sveitsi.

Sveitsille tuomittiin rangaistuspotku 54. minuutilla, mutta Hugo Lloris pystyi torjumaan Ricardo Rodriguezin yrityksen. Pari minuuttia tuosta ja Karim Benzema pääsi nokikkain Yann Sommerin kanssa tasoittaen pelin. Reilu minuutti tuosta ja Benzema iski uudelleen. Ranska siirtyi 75. minuutilla 3-1-johtoon, kun Paul Pogban kaukolaukaus upposi yläkulmaan. Seferovic toi Sveitsin maalin päähän, kun kymppi oli jäljellä varsinaista peliaikaa. Mario Gavranovic puolestaan tasoitti pelin 90. minuutilla. Näin maanantai-iltana nähtiin jo toisessa pelissä jatko-ottelu.

120 minuuttia ei tuonut ratkaisua, joten Bukarestissa oli edessä tämän vuotisen EM-turnauksen ensimmäinen rangaistuspotkukilpailu. Sveitsi vei pilkut 5-4 ja jatkaa siis turnausta. Ranskan ainoa epäonnistuja Kylian Mbappe.

Maalit:

15. 0-1 Haris Seferovic (Steven Zuber)
57. 1-1 Karim Benzema (Kylian Mbappe)
59. 2-1 Benzema (Antoine Griezmann)
75. 3-1 Paul Pogba
81. 3-2 Seferovic (Kevin Mbabu)
90. 3-3 Mario Gavranovic (Granit Xhaka)

Kokoonpanot:

Ranska: Lloris | Kipembe, Lenglet (46. Coman => 111. Thuram), Varane | Rabiot, Kante, Pogba, Pavard | Mbappe, Griezmann (88. Sissoko), Benzema (93. Giroud)

Sveitsi: Sommer | Rodriguez (87. Mehmedi), Akanji, Elvedi | Zuber (79. Fassnacht), Xhaka, Freuler, Widmer (73. Mbabu) | Embolo (79. Vargas), Shaqiri (73. Gavranovic), Seferovic (97. Schär)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 48

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi