Sveitsi kaatoi Nuoret Leijonat – Kalle Väisänen ja Sami Päivärinta väläyttivät osaamistaan

Kolmosketju oli Nuorten Leijonien tehokkain osa tapaninpäivänä Sveitsiä vastaan.

Nuoret Leijonat käynnistivät MM-urakkansa tapaninpäivänä Halifaxissa, kun vastaan asettui Sveitsi. Ottelu päättyi sveitsiläisten voittoon maalein 3-2 vl (0-0, 1-1, 1-1, 1-0). Suomen paras osa kolmosketju Kalle Väisänen, Sami Päivärinta ja Konsta Kapanen.

Avauserässä ei maaleja nähty ja Suomi laukoi siinä neljä kertaa kohti Sveitsin maalia. Aku Koskenvuo koppasi puolestaan kuusi laukausta.

Toista erää oli pelattu kaksi ja puoli minuuttia, kun Konsta Kapanen siivosi paluukiekon Kevin Paschen selän taakse. Paikan Kapaselle petasivat kolmosketjun kaksi muuta lenkkiä eli Kalle Väisänen ja Sami Päivärinta. Sveitsi tuli tasoihin kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Lorenzo Canonica onnistui yllättämään Koskenvuon.

Kolmatta erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun Jeremy Jabola vei alppimaan kuskin paikalle. Maalia edelsi suomalaispuolustuksen melkoinen sekoilu. Kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Suomen kolmosketju oli uudelleen asialla tuoden Nuoret Leijonat taas rinnalle. Tällä kertaa maalista vastasi tarkalla laukauksellaan Väisänen.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 41 sekuntia, kun Attilio Biascan laukaus yläkaarelta painui suoraan yläkulmaan. Ennen tuota osumaa Joakim Kemell kuljetti kiekon Suomen hyökkäysalueelle, mutta sotkeentui omaan näppäryyteensä tuhoisin seurauksin.

Maalit:

22.24 1-0 Konsta Kapanen (Kalle Väisänen, Sami Päivärinta)
32.54 1-1 Lorenzo Canonica (Jonas Taibel)
44.43 1-2 Jeremy Jabola (Mats Alge)
48.09 2-2 Väisänen (Päivärinta, Kalle Ervasti)
60.41 2-3 Attilio Biasca

Torjunnat:

Aku Koskenvuo: 6+9+8+0 = 23
Kevin Pasche: 4+4+6+0 = 14

Jäähyt:

Suomi: 1×2 min
Sveitsi: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 40

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi