Suomi selvitti tiensä välieriin – “Ei ollut meiltä mikään paras esitys”

Suomi selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon voittamalla Slovakian 5-1. Salibandymaajoukkueen viimeisen Helsingin Jäähallissa pelatun ottelun ratkaisupelaajaksi nousi Peter Kotilainen, joka iski kaksi maalia ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

– Ei ollut meiltä mikään paras esitys tänään, mutta saatiin voitto, se merkitsee. Pitäisi pystyä aika paljon parempaan vielä, Kotilainen pohti.

Suomen pelin vaikeudet näyttäytyivät heti ensimmäisessä erässä, kun näytti siltä, että palloa ei saatu pelattua niille sektoreille, joista yleensä maaleja tehdään. Osittain varmasti Slovakian hyvällä puolustuspelilläkin oli merkityksensä, mutta hieman oli paukut jääneet piippuun.

– Ehkä emme saaneet joukkueena ja henkilökohtaisella tasolla irti kauheasti. Mietitään ja katsotaan perjantaina sitten. Tulee varmaan aika kiukkuinen Suomi, Kotilainen arvioi.

Maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky yhtyi myös siihen, että alkuun ei peli näyttänyt ihan sellaiselta, johon on Suomen osalta totuttu.

– Alkuun vähän hötkyiltiin. Oli kiire lähteä tekemään maaleja. Ehkä näkyi vähän sellainen hermostuneisiin siitä, että tulimme runkosarjapeleistä playoffs-vaiheeseen. Kaikkinensa tehtiin aika hyvä tuosta vastustajan maalivahdista, joka oli kyllä hyvä, mutta maski vähän puuttui, että olisimme voineet käydä lyömässä karoja sisään ja olisimme päässeet helpommalla, Nykky mietti.

Runkosarjassa Suomi pelasi kolme ottelua putkeen, mutta sitten eteen tuli kahden päivän mittainen tauko peleistä. Nykyn mukaan tauko ei vaikuttanut mitenkään Suomen peliesitykseen, vaan syyt olivat muualla.

– Ei F-Liigassakaan pelata näin usein. Prahassa pelasimme parhaimmillaan neljäkin peliä putkeen. Tämä on tiedostettu ja sen mukaan suunnitellaan. Nyt otetaan rauhassa ja mennään valmistautumaan tuleviin, Nykky totesi.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Tshekin välieräottelussa perjantaina. Tässä välissä halli vaihtuu, sillä välierävaiheen ottelut pelataan Helsinki Areenan puolella, jossa Suomi voitti vuonna 2010 toisen maailmanmestaruutensa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Esa Jokinen, Juha Leskinen / IFF

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi