Suomi puolivaloilla rutiinivoittoon

Alku oli Leijonilla perjantaina Kosicessa hankalaa, mutta lopulta Iso-Britannia kaatui selvin lukemin 5-0 (0-0, 3-0, 2-0).

Avauserässä Leijonat tulitti lähes sarjatulella kohti Ben Bownsin vartioimaa maalia, mutta ilman tulosta. Iso-Britanniakin pääsi muutamaan otteeseen vastahyökkäyksiin, mutta nekin päättyivät Juho Olkinuoran torjuntoihin.

Erässä mentiin pitkät pätkät siten, että vauhtia oli huomattavasti enemmän kuin ajatusta. Bowns ehti erässä kiekon tielle huimat 12 kertaa, kun taas Olkinuora selvisi kahdella kopilla. Bownsin 12 torjunnan lisäksi brittipuolustus selvitti osan suomalaislaukauksista.

Hanat auki

Toista erää ehdittiin pelata vain 24 sekuntia, kun Mikko Lehtonen syötti Toni Rajalan läpiajoon. Rajala puolestaan sivalsi kiekon b-pisteen yläkaarelta Bownsin selän taakse. Nelisen minuuttia myöhemmin Leijonat tuplasi johtonsa, kun Atte Ohtamaan rannelaukaus toimitti kiekon tarkasti yläkulmaan.

Viitisen minuuttia ennen erätaukoa Suomi iski kolmannen kerran, kun Joel Kiviranta irtopalan verkkoon. Bowns oli tässäkin erässä täystyöllistetty 15 torjunnallaan. Olkinuoralle puolestaan koppeja kertyi viisi.

Pelailua

Päätöserä olikin sitten enemmän ja vähemmän pelailua, mutta maali siinäkin nähtiin, kun Kristian Kuusela toimitti kiekon tyhjään brittimaaliin pari ja puoli minuuttia ennen loppua. Leijonat pääsi vielä kaunistelemaan numeroita, kun Lehtonen iski Henri Jokiharjun tarjoilusta kiekon reppuun 11 sekuntia ennen loppua.

Maalit:

20.24 1-0 Toni Rajala (Mikko Lehtonen, Juho Olkinuora) yv
25.08 2-0 Atte Ohtamaa (Juhani Tyrväinen, Veli-Matti Savinainen)
14.59 3-0 Joel Kiviranta (Miika Koivisto, Tyrväinen)
57.27 4-0 Kristian Kuusela (Savinainen) tm
59.49 5-0 Lehtonen (Henri Jokiharju) yv

Torjunnat:

Juho Olkinuora: 2+5+5 = 12

Ben Bowns; 12+15+17 = 44

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min

Iso-Britannia: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi